Inspectorii ONU, atacați în Siria

Data publicării:
siria-violente-mfax-2

Pe drum, inspectorii ONU au fost atacaţi de lunetişti, iar două obuze au căzut în apropierea hotelului în care sunt cazaţi. Nimeni nu a fost rănit, dar atacurile nu fac decât să amplifice tensiunile.

Ancheta ONU trebuie să stabilească cu exactitate ce substanţe au fost folosite împotriva civililor săptămâna trecută şi, mai ales, cine le-a utilizat: trupele guvernamentale sau rebelii.

Opoziţia siriană susţine că cel puţin 1.300 de oameni au fost ucişi.

Occidentul este pregătit de o intervenţie militară în Siria, dacă se dovedeşte că regimul lui Bashar al Assad a pus la cale atacul chimic.

Înaltul reprezentant al ONU pentru dezarmare, Angela Kane, s-a întâlnit la Damasc cu ministrul sirian de externe pentru a stabili condiţiile în care inspectorii internaţionali vor vizita locul atacului cu arme chimice. Guvernul sirian nu neagă folosirea acestui tip de arme, dar insistă că grupările rebele se fac vinovate.

Dar aceste afirmaţii nu sunt crezute pe scena internaţională. Tot mai multe ţări afirmă categoric că regimul lui Bashar Al-Assad a fost în spatele atacului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri