Israelul a doborât un avion militar sirian

Data actualizării: Data publicării:
suhoi 33 pe kuznetov

Israelul a doborât un avion militar sirian, care intrase în spațiul său aerian, în sudul provinciei Golan, relatează BBC News.

Forțele de Apărare Israeliene au anunțat pe Twitter că au tras două rachete Patriot către avionul sirian, un Suhoi rusesc, care pătrunsese mai bine de 2 kilometri în interiorul spațiului aerian israelian.

BBC citează presa israeliană potrivit căreia un pilot ar fi fost ucis în incident. Avionul s-a prăbușit pe teritoriul israe;lian. 

Iar Haaretz scrie că locuitorii din nordul țării au văzut rachetele care au interceptat avionul și au auzit mai multe explozii.

Doborârea avionului vine la doar o zi după ce Israelul a activat pentru prima dată sistemul anti-rachetă „Praștia lui David”, care a interceptat două rachete ale Siriei și a declanșat alarmele de avertisment din provincia Golan.

Israelul se află în stare de alertă ridicată în timp ce armata preşedintelui sirian Bashar al-Assad sprijinită de Rusia avansează împotriva rebelilor din sud, apropiindu-se de Înălţimile Golan ocupate de israelieni.

Liderii israelieni au declarat că se tem că Al-Assad ar putea încălca un acord de demilitarizare din 1974 asupra Golanului sau va permite desfăşurarea acolo a aliaţilor săi iranian şi Hezbollahul libanez.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri