Israelul acuză Turcia că finanţează ISIS

Data publicării:
isis terorist armaGettyImages-451213012-2

Moshe Yaalon, ministrul israelian al Apărării, a acuzat Turcia că susţine financiar organizaţia teroristă Stat Islamic prin achiziţiile de petrol de contrabandă. Cele două ţări, cândva aliate, nu mai au relaţii diplomatice din 2010.

Aşa cum probabil ştiţi, organizaţia teroristă Stat Islamic s-a bucurat de bani turceşti pentru petrol foarte, foarte multă vreme,” spune Moshe Yaalon, ministrul israelian al Apărării.

De asemenea, oficialul de la Ierusalim a acuzat Turcia că nu s-a implicat suficient în lupta cu teroriştii. Din contră, a permis jihadiştilor să treacă uşor din Europa în Orientul Mijlociu şi înapoi. Acuzaţiile vin înainte de începerea discuţiilor de pace de la Geneva, pe care Turcia a anunţat că le boicotează, dacă la negocieri vor veni şi kurzii.

Teroriştii nu pot fi parte din delegaţie. Poziţia Turciei e clară, mai ales că ni s-a promis că asta nu se va întâmpla,” declară Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a pierdut 40% din teritoriul pe care îl controla în Siria şi Irak, dar analiştii spun că gruparea jihadistă este în continuare capabilă să recruteze luptători şi să atragă fonduri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri