J.K. Rowling a fost interzisă în expoziţia Harry Potter de la Muzeul Culturii Pop din Seattle

Data actualizării: Data publicării:
Rowling
J. K. Rowling Foto: Guliver/GettyImages

Directorul expoziţiei Harry Potter de la Muzeul Culturii Pop din Seattle, Washington, a anunţat, într-o postare, că toate referinţele la autoare vor fi interzise în instituţie, relatează Daily Mail. Acesta a acuzat-o pe autoare că a făcut declarații "controversate" și "extrem de pline de ură", în special despre persoanele transsexuale, cu care directorul se identifică.

Deşi muzeul are o colecţie mare de suveniruri, „nu va mai fi expusă nicio menţiune sau imagine a autoarei”, a precizat Chris Moore.

De câţiva ani, autoarea în vârstă de 58 de ani a fost aspru criticată pentru poziţia sa faţă de persoanele transsexuale. Într-un mesaj pe reţeaua Twitter din 2020, ea a ridiculizat termenul „persoane cu menstruaţie”, susţinând că toate femeile au menstruaţie şi sunt definite ca atare.

Două zile mai târziu, J.K. Rowling a publicat un lung mesaj pe blogul său, apoi pe Twitter cu acronimul TERF în antet (pentru «trans-exclusionary radical feminist»).

"Am cinci motive de îngrijorare în legătură cu noul activism trans şi am decis să le împărtăşesc cu voi", a scris ea atunci. Anterior, scriitoarea şi-a arătat sprijinul pentru o femeie britanică care a intentat o acţiune în justiţie împotriva angajatorului său, susţinând că a fost concediată pe nedrept pentru că a afirmat, printre altele, că sexul biologic al unei persoane determină în mod necesar genul acesteia.

Ca urmare a poziţiei sale controversate, J.K. Rowling a fost exclusă de la o serie de evenimente legate de universul Harry Potter. Chris Moore explică faptul că "soluţia nu este ideală, dar este ceea ce putem face pentru moment, în timp ce aşteptăm să luăm măsuri pe termen lung".

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri