Licitaţie de diamante în valoare de 50 de milioane de dolari la Hong Kong

Data publicării:
diamant

Vedeta licitaţiei din Hong Kong este un diamant alb oval de 118 carate, considerat cel mai mare din lume. Specialiştii spun că nu are cusur şi estimează că preţul lui ar putea urca până la 35 de milioane de dolari.

„Acest diamant de 118 carate, de forma unui ou, cântăreşte cam cât o mandarină mai mică, este destul de greu. Ne aşteptăm să stabilească un record mondial în rândul diamantelor albe”, a spus erry Chu, casa de licitaţii Sotheby`s.

Diamantul, extras dintr-o mină din Africa de Sud, a fost prezentat presei cu trei săptămâni înaintea licitaţiei. Cealaltă piatră preţioasă care a trezit interesul specialiştilor este un diamant albastru de 8 carate, care ar putea fi vândut cu 20 de milioane de dolari.

„Este un diamant foarte rar, cel mai mare diamant rotund de culoare albastră care a fost scos vreodată la licitaţie”, a adăugat Terry Chu.

Cele două diamante scoase la licitaţia organizată pe 7 octombrie fac parte dintr-un lot mult mai mare. Evenimentul se anunţă unul dintre cele mai importante din istoria casei Sotheby`s - organizatorii se aşteaptă ca pietrele preţioase scoase la licitaţie să fie vândute cu peste 110 milioane de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri