Mai mult de 11.000 de copii au fost uciși până acum în Siria. Sute au fost omorâți de lunetiști

Data publicării:
siria copil UNICEF

Sursa foto: unicef.org.uk

Execuțiile sumare și actele de tortură figurează de asemenea în acest raport, înregistrându-se și cazuri de copii sub 1 an uciși astfel, potrivit Oxford Research Group, relatează BBC. Cauza cea mai frecventă a morții o constituie bombele.

Raportul „Viitor furat - Adevărul ascuns despre copiii din Siria” examinează datele strânse de la declanșarea conflictului, în martie 2011, până în august 2013.

Dintre cei 11.420 copii cu vârste sub 17 ani, 389 au fost uciși de lunetiști. 764 au fost executați, mai mult de 100 - printre care bebeluși - au fost torturați. Băieții cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani au fost mai expuși actelor de violență.

Cel mai mare număr de victime în rândul copiilor s-a înregistrat în regiunea Alep, unde au murit 2.223 copii.

Raportul a luat în calcul numai victimele identificate și dosarele în care cauza morții este cunoscută și subliniază că datele sunt incomplete, pentru că accesul în unele zone este imposibil. 

Copii sirieni refugiați. Sursa foto: Facebook

În urmă cu trei luni, UNICEF a publicat un raport potrivit căruia un milion de copii sirieni erau refugiați. Cei mai mulți dintre trăiesc acum în Liban, Iordania, Turcia, Irak sau Egipt, obligați de luptele de acasă să își părăsească locuințele. UNICEF a prezentat povestea lui Hanin, o fetiță de 11 ani și a familiei ei. Familia a lăsat în urmă tot ce avea în orașul Deraa, din Siria, când războiul i-a obligat să treacă granița în Iordania, în orașul Ibrid. Aici s-au mutat într-un apartament. Povestea lor este povestea celor 450.000 de sirieni care s-au refugiat în Iordania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri