Marie Fredriksson, solista formației Roxette, a murit

Data actualizării: Data publicării:
Roxette Performs In Concert In Madrid
Foto: Getty Images

Cântăreața suedeză Marie Fredriksson, solista formației Roxette, a murit luni, la vârsta de 61 de ani, după o luptă de 17 ani cu cancerul.

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a fan clubului formației Roxette.

În 2002, Marie Fredriksson a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală și a urmat un tratament agresiv . 

În 2009, duoul s-a reunit și a reînceput să susțină concerte live, însă, în februarie 2016 a concertat pentru ultima dată, deoarece Marie a fost sfătuită de medici să nu mai cânte pe scenă.

În iunie 2016, grupul muzical și-a lansat cel de-al zecelea album, „Good Karma”.

Marie Friedriksson s-a născut pe 30 mai, în 1958, în sudul Suediei. În 1986, alături de Per Gessle, a format trupa Roxette, care a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, iar piese precum „The Look”, „Dressed for Success”, „Listen to Your Heart”, „Dangerous”, „It Must Have Been Love”, „Joyride” şi „Milk and Toast and Honey” au făcut înconjurul lumii, fiind considerate în prezent adevărate „evergreen-uri”.

Marie Fredriksson şi Per Gessle s-au întâlnit pentru prima dată în Halmstadt (Suedia), la sfârşitul anilor '70, primul album Roxette - „Pearls of Passion” - fiind lansat câţiva ani mai târziu, în octombrie 1986. Au urmat alte albume de studio, compilaţii, un album de remixuri şi opt albume video, cărora li se adaugă peste 40 de single-uri şi tot atâtea videoclipuri, potrivit Mediafax.

Cu o colecţie impresionantă de hituri, duoul suedez a reuşit să domine clasamentele muzicale în anii '90, dar şi mult după, înregistrând, de-a lungul timpului, vânzări de peste 75 de milioane de discuri.

Trupa Roxette a susținut trei concerte în România, ultimul fiind în 2015.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Redactor: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
roxette - getty
Solista trupei Roxette este bolnavă din nou
atmosfera concert
Concertele anului în România. Robbie Williams, One Republic, AVICII
Partenerii noștri