Medicul unei femei de 114 ani spune ce am putea face cu toții pentru a trăi mai mult. Și nu costă nimic

Data actualizării: Data publicării:
pearl
Pearl Berg FOTO: Spitalul Cedars-Sinai

Una dintre cele mai în vârstă persoane din lume a depășit cu mult 100 de ani fără a avea o dietă strictă bazată pe salate, fără a apela la suplimente scumpe și chiar fără a avea o rutină de exerciții fizice.

Pearl Berg avea 114 ani când a murit în luna februarie, fiind a treia cea mai în vârstă persoană din SUA și a noua din lume, potrivit Grupului de Cercetare în Gerontologie, citat de Insider.

A avut o stare de sănătate de-a dreptul impresionantă de-a lungul deceniilor, spune dr. Jeremy Lorber, hematolog-oncolog la Spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, care a avut-o pacientă pe Pearl Berg.

„Ceea ce mi s-a părut remarcabil a fost că ea nu a făcut nimic ciudat sau ieșit din comun. Părea că a încercat să-și trăiască viața din plin”, a spus acesta.

Extinderea duratei de viață este o afacere uriașă în acest moment, exemplificată de obiceiurile, regimurile și tehnicile de milioane de dolari promovate de antreprenori obsedați de tinerețe precum Bryan Johnson. Au fost înființate clinici de longevitate, au fost dezvoltate suplimente complexe și foarte scumpe, tehnologii moderne și toate profită de dorința noastră de a amâna inevitabilul, chiar dacă avem mai puțină putere decât ne-am dori atunci când vine vorba de amânarea morții.

„Oamenii care se concentrează pe longevitate pot avea un sentiment pozitiv dacă au senzația că au oarece control. Dar este vorba mai mult de noroc – nu ne putem alege genele cu care ne naștem”, a spus dr. Jeremy Lorber.

Pearl Berg a avut o abordare flexibilă și de bun simț a stilului de viață, în special când a fost vorba de dulciuri, a spus fiul ei, Robert.

„Nu a fumat niciodată, a băut doar câte o gură de vin cel mult o dată pe săptămână, a băut suc de portocale proaspăt stors în fiecare dimineață, a mâncat foarte puține alimente grase și a consumat rar deserturi. Când ajunsese la 102 ani, a renunțat la unele dintre aceste constrângeri. Spre exemplu, a vrut desert în fiecare zi și până la 106 ani a mâncat bomboane în fiecare dimineață și după amiază”, a mai spus Robert.

Ceea ce iese în evidență la rutina ei a fost obiceiul de a menține o rețea socială puternică și de a avea un sentiment de utilitate, rămânând implicată în comunitate prin sinagogă, cluburi de lectură, voluntariat și alte activități.

În timp ce obiceiurile cum ar fi fumatul sau consumul de alcool pot face o diferență, longevitatea poate fi legată și de menținerea unor relații sănătoase și conexiune cu lumea din jurul tău.

„Pearl mi-a întărit ideea că nu există un lucru magic de făcut sau ceva ce nu trebuie să faci. Lucurile pe care le-am identificat la ea și la alți pacienți longevivi care trăiesc bine sunt menținerea sentimentului de utilitate și realizarea de lucruri noi”, a mai spus medicul.

De ce relațiile sănătoase și rutinele simple sunt benefice pentru o viață mai lungă

După cum sugerează exemplul lui Pearl Berg, unele dintre cele mai bune strategii pentru o viață lungă și sănătoasă sunt gratuite. Obiceiuri precum menținerea unor relații strânse, timpul acordat pentru relaxare și exerciții regulate și ușoare, cum ar fi mersul pe jos, jocurile în familie sau grădinărit, au fost în mod constant asociate cu longevitatea, iar ele nu costă bani.

Complicarea excesivă a rutinei în scopul prelungirii duratei de viață poate avea efect invers, mai ales dacă ajungi să renunți la lucrurile pe care le iubești sau să te forțezi să ai o rutină strictă și stresantă, spune Lorber.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce soție frumoasă are Nicolae Stanciu! Căpitanului României are cu ce se mândri
Digi FM
Fiica cea mare a lui Adrian Mutu a terminat liceul: „Să nu lași pe nimeni să îți spună că nu poți!” Adriana...
Pro FM
De ce este orb Andrea Bocelli. Cum citește partiturile
Film Now
Copiii lui Hugh Jackman își fac griji pentru actor. „Au inițiat un plan de salvare și au făcut scut în jurul...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
VIDEO Repetiție pentru Taiwan? Momentul când un submarin al Chinei spulberă o navă de luptă
Digi FM
Anca Țurcașiu a devenit bunică la 54 de ani: „Sunt cea mai fericită de pe pământ!” Ce nume special va purta...
Digi World
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în...
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Kate Hudson, mesaj și imagini înduioșătoare, de Ziua Tatălui, pentru actorul Kurt Russell: „Te iubesc, tata...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...