Mesajul Papei transmis în Vinerea Mare

Data publicării:
papa francisc

Papa Francisc a asistat, vineri seară, la procesiunea de la Roma din Vinerea Mare a Paştelui Catolic. Mii de credincioşi au refăcut Drumul Crucii printre ruinele Colloseumului.  

Locul are o simbolistică aparte, pentru că acolo mii de creştini au fost sacrificaţi de romani, în anii de început ai religiei. Vinerea Patimilor, cea mai tristă zi a calendarului creştin, a fost marcată de credincioşii catolici din întreaga lume.

Alaiul de credincioşi a făcut 14 opriri prin Colloseum, care semnifică toate cele 14 momente din timpul patimilor şi al răstignirii lui Iisus Hristos.

În predica sa, Papa Francisc le-a vorbit credincioşilor despre ruşine. Mai precis, despre lipsa ruşinii în lumea modernă.

„Ruşine, deoarece generaţia noastră lasă tinerilor o lume divizată de separare şi de războaie, o lume devorată de egoism în care tinerii, copiii, bolnavii şi bătrânii sunt marginalizaţi. Iisuse, ruşine pentru că ne-am pierdut simţul ruşinii!”, a spus Papa Francisc.

O procesiune similară a avut loc şi la celebra biserică Sacre Coeur din Paris. Arhiepiscopul capitalei franceze a cărat personal în spate o cruce mare pe sutele de trepte care duc la lăcaşul de cult.

„Este tot timpul bine să vezi un lider la Bisericii care conduce o procesiune în asemenea ocazii. Arată tuturor că este implicat şi că poartă un mesaj, un mesaj care vine de Sus”, sunt de părere credincioșii.

Nu peste tot a fost linişte în Vinerea Mare. În oraşul mexican Acapulco, doi oameni au fost ucişi într-un schimb de focuri ce a avut loc chiar în timpul procesiunii Drumul Crucii. Imaginile surprinse arată persoane îmbrăcate în soldaţi romani sau în figuri biblice care aleargă disperate în căutarea unui adăpost. Acapulco este unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri