Misizulu, fiul cel mare al reginei Mantfombi Dlamini, este noul rege al poporului Zulu. Scene dramatice la citirea testamentului VIDEO

Data publicării:
Parada poporului Zulu, cu o zi înainte de înmormântarea reginei lor
Parada poporului Zulu, cu o zi înainte de înmormântarea reginei lor FOTO: Profimedia Images

Fiul cel mare al fostului rege Goodwill Zwelithini al poporului Zulu din Africa de Sud, care a murit la vârsta de 72 de ani, a fost numit noul rege al poporului, scrie BBC. El se va urca pe tron după ce și mama sa, devenită regină în urma morții fostului rege, a încetat din viață în mod neașteptat. Vacantarea tronului a dat startul unei lupte interne pentru a decide cine este succesorul.

Prințul Misizulu, 46 de ani, a fost numit succesor în testamentul mamei sale, regina Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, care a murit săptămâne trecută. Scena citirii testamentului a fost dramatică, unii membri ai familiei protestând cu voce tare la aflarea veștii.

Prințul Misizulu a trebuit să fie escortat de gărzi la ieșirea din sala palatului regal KwaKhangelamankengane, unde s-a citit testamentul vineri seară.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit South Africa's Sunday Times reports, chiar fratele său, prințul Thokozani, a pus sub semnul întrebării recunoașterea lui Misizulu ca moștenitor.

Regele Goodwill Zwelithini al poporului Zulu din Africa de Sud a murit pe 12 martie, la vârsta de 72 de ani, în spital, în timp ce era tratat pentru probleme legate de diabetul de care suferea.

Goodwill Zwelithini era conducătorul celui mai mare grup etnic din Africa de Sud și un lider influent. 

El a fost urmat la tron de soția sa, regina Mantfombi Dlamini. Însă și ea a încetat din viață, la doar o lună de la preluarea tronului. Regina Mantfombi a fost internată în spital suferind de o boală rămasă necunoscută, a scris presa africană. 

Prim-ministrul reginei a spus că moartea ei a luat familia prin surprindere.

"Familia Regală anunță moartea neașteptată a Majestății Sale, Regina Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, conducător al poporului Zului", a spus Prințul Mangosuthu Buthelezi, premierul națiunii africane, într-o declarație.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri