Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Câte teste se fac pe zi

Data publicării:
test coronavirus Germania
Foto: Getty Images

Germania a crescut numărul testelor efectuate pentru depistarea infectării cu coronavirus la 500.000 pe săptămână, această detectare precoce ajutând în parte la menţinerea numărului de decese la un nivel relativ scăzut, transmit AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

„Motivul pentru care Germania numără atât de puţine decese în raport cu cel al persoanelor infectate se poate explica prin faptul că noi realizăm multe diagnosticări în laborator (...) Efectuăm o jumătate de milion de teste în fiecare săptămână în Germania”, a explicat virusologul Christian Drosten, director al Institutului de Virusologie din cadrul spitalului Charite din Berlin.

Jumătate de milion de teste săptămânal înseamnă o medie de peste 70 de mii de teste efectuate zilnic în această ţară.

Germania, deşi puternic afectată de epidemie, cu 36.508 cazuri confirmate oficial, înregistrează doar 198 de decese, o rată de mortalitate dintre cele mai reduse, de 0,5%, mult sub Franţa (5,2%) ori Spania (7%).

Potrivit lui Drosten, reţeaua importantă de laboratoare de pe tot teritoriul german a facilitat conştientizarea rapidă în faţa epidemiei şi necesitatea efectuării de teste în masă şi cât mai rapid posibil.

Ministerul Cercetării a declarat că va debloca 150 milioane de euro pentru a susţine crearea unei reţele care să permită intensificarea schimburilor între laboratoare şi spitale universitare.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri