Sari la conținut
News Alert

NATO va aloca trei miliarde de euro pentru modernizarea sateliţilor şi mijloacelor informatice

NATO intenţionează să aloce, în următorii trei ani, trei miliarde de euro pentru modernizarea sateliţilor săi şi a mijloacelor informatice pentru contracararea atacurilor informatice şi altor ameninţări, a declarat un înalt oficial citat de Reuters și News.ro.

drapel nato steag - captura

Aceste investiţii, care au ca scop să descurajeze atacurile informatice, dar şi ameninţări precum rachetele iraniene, arată că NATO recunoaşte că, din ce în ce mai mult, conflictele se poartă prin calculatoare interpuse, nu numai la sol, pe cale aeriană sau maritimă.

Din suma totală, 1,7 miliarde de euro vor fi investite în telecomunicaţii prin satelit, pentru a susţine mai bine trupele şi navele Alianţei, dar şi pentru a facilita utilizarea dronelor, a declarat un înalt oficial din Agenţia de Telecomunicaţii şi Informaţii a NATO.

De asemenea, 800 de milioane de euro urmează să fie alocate reţelei de calculatoare care ajută mijloacele de apărare aeriană şi balistică, a adăugat responsabilul citat sub acoperirea anonimatului.

Şaptezeci şi unu de milioane de euro vor merge către îmbunătăţirea protecţiei celor 32 de baze NATO în faţa atacurilor informatie.

NATO a constatat o creştere de cinci ori a atacurilor vizând computerele sale în ultimii trei ani.