Sari la conținut

Netanyahu: Ambasada SUA, mutată la Ierusalim într-un an

SUA îşi vor muta într-un an ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, susține premierul israelian, Benjamin Netanyahu, potrivit Agerpres.

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu Speaks At The Center For American Progress

Benjamin Netanyahu / FOTO; Gulliver / Getty Images

Calendarul înaintat de premierul israelian diferită drastic de cel lansat de oficiali ai Casei Albe, care au spus că o astfel de mişcare ar dura 3-4 ani, din cauza măsurilor de securitate şi a altor solicitări.

Netanyahu a dat aceste declaraţii jurnaliştilor israelieni la bordul avionului care îl ducea de la Delhi la Gujarat în timpul unei vizite de stat în India, a relatat Times of Israel. Purtătorul de cuvânt al premierului a confirmat afirmaţiile acestuia.

„Evaluarea mea încrezătoare este că ambasada se va muta mult mai repede decât cred oamenii, într-un an începând de astăzi”, a spus Netanyahu, conform Times of Israel.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut la 6 decembrie Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a iniţiat un proces de mutare a ambasadei americane la Ierusalim.

Israelul a ocupat jumătatea de est a Ierusalimului în 1967, iar ulterior a anexat teritoriul, într-o mişcare nerecunoscută internaţional.

Israelul a susţinut mereu că Ierusalimul este „capitala sa indivizibilă”, în timp ce palestinienii vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat.