O femeie care a călătorit 5.000 km pentru un bărbat cunoscut online ar fi fost ucisă pentru organe

Data actualizării: Data publicării:
femeie cu parut creț
Blanca Arellano a călătorit 5.000 km pentru un bărbat cunoscut online și ar fi fost ucisă pentru organe FOTO: Twitter/ Karla Arellano

O femeie care a fost găsită moartă după ce a călătorit 5.000 de kilometri, din Mexic în Peru, pentru a se întâlni cu un bărbat pe care l-a cunoscut online, ar fi fost ucisă pentru organe, spun autoritățile.

Blanca Arellano, de 51 de ani, din Mexic, a cunoscut un bărbat peruan prin intermediul unei aplicații și, după câteva luni de discuții online, s-a decis să călătorească pentru a-l întâlni față în față.

Familia spune că Blanca a zburat la Lima pe 31 octombrie pentru a-l întâlni pe Juan Pablo Jesús Villafuert, de 37 de ani. Ea a vorbit ultima dată cu rudele după o săptămână, pe 7 noiembrie, când i-a spus nepoatei ei, Karla Arellano, că lucrurile decurg conform așteptărilor și că se înțelege bine cu bărbatul cunoscut online, potrivit El Pais.

Însă după aceste vești Blanca nu a mai putut fi contactată prin nicio metodă. Pentru că îngrijorarea familiei creștea, Karla a distribuit pe Twitter un mesaj în care spunea că rudele „se temeau pentru viața ei”: „Nu m-am gândit niciodată că voi fi în această situație, dar astăzi vă cer sprijinul pentru a răspândi această postare și pentru a găsi unul dintre cei mai iubiți și importanți oameni din viața mea. Mătușa mea Blanca Olivia Arellano Gutiérrez a dispărut luni, 7 noiembrie, în Peru. Ne temem pentru viața ei.”

Disperată să obțină niște răspunsuri, Karla l-a contactat și pe Juan Pablo Jesús Villafuert, care i-a spus că mătușa ei se „hotărâse să se întoarcă în Mexic”.

Într-o altă postare pe Twitter, ea a scris: „Au fost în Huacho și ea a plecat la Lima singură, cu intenția de a ajunge în Mexic, dar asta nu s-a întâmplat”.

Pe 9 noiembrie, un pescar a găsit un cap fără chip în portul Huacho, potrivit El País, care citează autorități locale. Mai târziu, s-au găsit un braț și un trunchi din care fuseseră scoate toate organele. Mâna avea un singur deget pe care a rămas un inel.

Autoritățile au putut stabili în cele din urmă că bucățile de cadavru erau ale Blancăi Arellano, după ce familia a identificat inelul.

Pe 17 noiembrie, Villafuerte a fost arestat, fiind suspectul principal pentru uciderea femeii, iar anchetatorii verifică dacă această crimă este legată de recoltarea de organe. Procurorul general din Peru, Zoraida Ávalos, a declarat pentru presa locală: „Juan Pablo Villafuerte a fost arestat sub acuzația de trafic de organe umane”. Autoritățile cred că nu a acționat singur.

Într-o postare pe Twitter, Karla a scris: „Nu avem cuvinte să exprimăm ceea ce trăim. Mătușa mea a fost o persoană bună, caldă, plină de lumină, inteligentă, dedicată, iubitoare și așa trebuie să ne amintim de ea. Credem în justiția peruviană și avem încredere deplină că se va face dreptate”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri