O femeie din China care a reușit să se ascundă de poliție timp de 20 de ani este judecată pentru 7 crime

Data publicării:
femeie cu catuse
Femeie arestată cu cătușe. Foto: GettyImages

O chinezoaică acuzată de uciderea a șapte persoane a fost judecată în sud-estul Chinei după ce a reușit să se ascundă timp de peste 20 de ani, relatează CNN.

Lao Rongzhi, în vârstă de 46 de ani, a declarat în fața Curții Populare din Nanchang, provincia Jiangxi, că este „o victimă” în acest caz, pentru că ar fi fost forțată să-și ajute iubitul, Fa Ziying, deja condamnat pentru crimă, din teamă, a relatat ziarul de stat Beijing Youth Daily. Lao „și-a exprimat scuzele” față de familiile victimelor.

Fa a fost arestat în iulie 1999. El a fost condamnat pentru șapte crime și executat în decembrie acel an.

„Cei doi au conspirat și au avut o diviziune clară a muncii”, susține însă tribunalul din Nanchang. „Au comis în comun infracțiuni de jaf, răpire și omucidere intenționată în Nanchang, Wenzhou, Changzhou și Hefei”, potrivit acuzării.

Lao a spus la proces că metodele lui Fa erau „foarte crude” și că, în timpul relației sale cu el, a fost abuzată fizic și psihic și a suferit două avorturi spontane.

Lao și Fa au avut o relație între 1996 și 1999. După arestarea lui Fa, Lao a folosit mai multe pseudonime pentru a se ascunde de autorități. Ea a locuit în diferite orașe și și-a câștigat existența lucrând în baruri și alte locuri de divertisment.

De asemenea, a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-și schimba aspectul fizic, pentru a evita arestarea, potrivit radiodifuzorului de stat CCTV.

Lao a fost arestată în noiembrie anul trecut, într-un centru comercial din orașul Xiamen din sud-estul țării, și a fost acuzată de crimă, jaf și răpire, potrivit autorităților chineze.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri