O jurnalistă din Suedia susţine că poliţia i-a modificat poza din paşaport în Photoshop. Ce a apărut în documentul oficial

Data publicării:
jurnalista Suedia
Sursa foto: Twitter

O jurnalistă din Suedia, de origine evreiască, susţine că poliţia i-a modificat în Photoshop fotografia din paşaport. Tânăra a publicat pe Twitter caricatura care i-a apărut în documentul oficial, scrie The Jerusalem Post.

Annika Hernroth-Rothstein, o jurnalistă stabilită în Suedia, susţine că fotografia a fost editată chiar în secţia de poliţie pentru a oferi o reprezentare caricaturală, amintind de stereotipurile legate de evrei. Autorităţile suedeze investighează cazul, dar după o primă analiză, susţin că umbrele ar fi de vină pentru nefericitul incident.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jurnalista a adăugat că s-a simţit umilită de situaţie, cu atât mai mult cu cât ar fi văzut poza după ce a fost realizată şi atunci arăta perfect normal. Pretinde că personalul şi-ar fi putut da seama de originile ei evreieşti după nume şi după Steaua lui David care figura pe unele acte de angajare, citează Mediafax.

„Mi-aş dori să fi reacţionat mai devreme, dar nu m-am simţit în stare atunci şi am pus pur şi simplu documentele într-un sertar”, a mărturisit femeia. „Uneori e nevoie ca cineva să confirme o idee pe care ai avut-o ca să înţelegi că reacţiile tale sunt întemeiate.”

Poliţiştii au transmis că analizează situaţia cu multă seriozitate, cu toate că fotografia ar putea arăta diferit de realitate din cauza umbrelor sau rezoluţiei slabe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri