Galerie Foto Imaginea cu un urs polar care doarme pe un aisberg, desemnată fotografia de natură sălbatică a anului. Un român, printre finaliști

Data actualizării: Data publicării:
Urs polar dormind pe aisberg
Urs polar dormind pe aisberg, de Nima Sarikhani FOTO: Profimedia Images

O imagine încântătoare cu un urs polar tânăr care dormea pe un aisberg, realizată de Nima Sarikhani, fotograf amator britanic, a câștigat premiul People’s Choice pentru fotografie de natură sălbatică a anului.

„Imaginea uluitoare și emoționantă a lui Sarikhani ne ilustrează frumusețea și fragilitatea planetei noastre”, a spus directorul Muzeului de Istorie Naturală din Londra, dr. Douglas Gurr, care a mai spus despre fotografie că este o reprezentare vizuală a impactului negativ al încălzirii climatice, potrivit BBC.

Sarikhani a surprins fotografia după trei zile în care s-a aflat în căutare de urși polari, prin ceața densă din arhipelagul Svalbard din Norvegia.

Iubitorii de natură sălbatică și de fotografie din toată lumea au fost invitați să voteze imaginea anului dintr-o listă scurtă de 25 de fotografii.

Au fost aleși cinci finaliști, între care și un fotograf roman. Toți ceilalți patru finaliști au fost apreciați și lăudați pentru imaginile realizate.

Țestoasa fericită, de Tzahi Finkelstein FOTO: Profimedia Images
Țestoasa fericită, de Tzahi Finkelstein FOTO: Profimedia Images

Tzahi Finkelstein stătea camuflat și fotografia păsări de apă, când a observat o țestoasă care se plimba în apă. Libelula s-a așezat pe neașteptate pe nasul ei.

Daniel Dencescu, un român din Craiova, care trăiește în Germania, la Frankfurt, a petrecut ore în șir urmărind graurii din suburbiile Romei, în Italia.

În cele din urmă, într-o zi de iarnă fără nori, stolul de grauri s-a grupat sub forma unei păsări uriașe.

Două leoaice plecaseră la vânătoare, peste noapte, lăsându-și puii ascunși în tufișuri, în Maasai Mara Mara, din Kenya. La întoarcere, și-au chemat puii pe pășunea din apropiere și au început să le facă igiena. Fotografia a fost realizată de Mark Boyd.

Fotograful norvegian Audun Rikardsen a surprins o imagine spectaculoasă cu Aurora Boreală într-un fiord din nordul Norvegiei.

Cele cinci imagini vor fi expuse online și la Muzeul de Istorie Naturală din Londra până pe 30 iunie.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri