Operaţiune specială a SUA, pentru evacuarea diplomaţilor din Wuhan. Americanilor le-au fost oferite locuri contracost

Data publicării:
ambasada bun

Guvernul Statelor Unite a aranjat ca un avion charter să evacueze toţi diplomaţii din oraşul Wuhan, care a devenit punctul zero al noului coronavirus din China, a declarat un oficial american, sâmbătă, pentru CNN.

SUA are un contract cu un trasportator să evacueze diplomaţii din consulatul Statelor Unite din Wuhan, China. Consulatul este închis şi toţi diplomaţii „au ordine să plece”, a precizat oficialul american.

Ultimele detalii privind planul de zbor sunt încă puse la punct, iar sursa a spus că „depinde foarte mult dacă autorităţile chineze ne vor lăsa”. El a adăugat că Beijing a fost „foarte cooperant”.

Americanilor le-au fost oferite locuri la cursa care va pleca din Wuhan, însă contracost, spun unele surse.

Consulatul Statelor Unite a oferit americanilor înregistraţi la misiunea diplomatică locuri la cursa aeriană care va pleca din Wuhan, China şi care va avea la bord personal medical, însă contracost, a relatat un oficial american, pentru CNN.

Aproape 1.000 de americani trăiesc în Wuhan şi cei care vor să evacueze oraşul alături de diplomaţii Statelor Unite vor fi taxaţi pentru a se putea îmbarca, a explicat sursa.

Oficialul american a contrazis relatările din Wall Street Journal că „orice loc disponibil ar putea fi oferit cetăţenilor care nu sunt americani şi diplomaţilor din alte state”. Acesta a spus că cetăţenilor non-americani le va fi permis să se îmbarce doar dacă au rude din SUA sau sunt căsătoriţi cu americani.

Acesta a adăugat că diplomaţi din alte ţări precum Coreea de Sud şi Marea Britanie şi-au aranjat propriul mod de plecare din oraşul Wuhan. De asemenea, oficialul a declarat că felul în care publicaţia Wall Street Journal a descris dimensiunile aeronavei nu este în întregime corect, în condiţiile în care oficialii încă trebuie să aleagă între un avion îngust de tip Boeing 737 sau unul mai lat de tip Boeing 767.

Întrebat de ce SUA îşi evacuează diplomaţii şi cetăţenii din Wuhan, în contextul în care în timpul epidemiei de SARS care a lovit China în 2003 nu a fost luată o astfel de măsură, oficialul a afirmat că: „Cred că ne-am învăţat cu toţii lecţia în urma epidemiei de SARS”.

Numărul de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus a ajuns sâmbătă la 1.400 la nivel mondial, iar 1.362 dintre acestea au fost depistate în China, informează CNN.

Numărul persoanelor care au decedat ca urmare a infecţiei cu acest virus a rămas la 41.

Două cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus pe teritoriul Statelor Unite, a anunţat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), citat de ABC News.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri