Opt elevi au fost arestați în SUA după ce au ucis în bătaie un băiat de 17 ani

Data publicării:
adolescent omorat in bataie
Jonathan Lewis a sărit în apărarea prietenului său care fusese agresat de câțiva indivizi. Foto: Captură X

Opt elevi au fost arestați, marți dimineață, în Las Vegas, sub suspiciunea de crimă, după ce un băiat de 17 ani a fost omorât în bătaie la începutul lunii noiembrie, relatează Sky News. Adolescentul a fost atacat după ce i-a luat apărarea prietenului său, care fusese agresat de mai multe persoane în apropierea unei școli din oraș. 

Poliția din Las Vegas a declarat că elevii au vârste cuprinse între 13 și 17 ani, iar anchetatorii lucrează la identificarea altor doi adolescenți despre care se crede că au fost implicați în bătaia din 1 noiembrie.

Jonathan Lewis, în vârstă de 17 ani, a murit la spital din cauza unei „traume grave la cap” la o săptămână după atac, a declarat locotenentul Jason Johansson.

Potrivit acestuia, bătaia a avut loc după ce prietenului lui Jonathan i-au fost furate o pereche de căști și o țigară electronică. 

Anchetatorii cred că Jonathan nu ar fi trebuit inițial să fie implicat în bătaie, dar și-a însoțit prietenul pe o alee din apropiere, unde era programată bătaia, după încheierea cursurilor la liceul Rancho, din estul Las Vegasului.

„Jonathan a fost un erou, care a încercat să ajute un copil mai mic care era agresat, iar fiul nostru iubit a fost bătut până a murit”, au povestit părinții tânărului.

Johansson a declarat că biroul local al FBI a ajutat la arestările de marți dimineață, iar ceilalți doi studenți vor fi, de asemenea, acuzați de crimă. El mai spune că echipa sa colaborează cu biroul procurorului districtual local pentru a stabili dacă elevii vor fi acuzați de crimă ca adulți.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri