Papa Fracisc critică dur presa. Suveranul Pontif a vorbit despre lipsa de moralitate din viaţa publică

Data publicării:
papa francisc resize 1 mfax-64814

Peste 250.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Sfântul Petru pentru a asculta predica de Rusalii. După ce la începutul săptămânii, Suveranul Pontif a atacat sistemul financiar, acum a venit rândul presei să primească critici tăioase de la Vatican.

Dacă o bancă are probleme, este o tragedie. Dar dacă oamenii mor de foame, nu au nimic de mâncare sau sunt bolnavi nu înseamnă nimic. Asta e criza actuală”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc a afirmat că principala misiune a Bisericii Catolice ar trebui să fie protejarea celor defavorizaţi. Până acum, liderii globali s-a concentrat numai pe aspectele economice ale crizei, în detrimentul celorlalte.

Este o criză a omului. Chiar omul este în criză şi omul poate să se distrugă singur. Dar omul este creat după asemănarea lui Dumnezeu, aşa că este o criză mult mai adâncă”, a precizat suveranul pontif.

Liderul Bisericii Catolice susţine o mai mare implicare a statelor în economie, pentru protejarea celor defavotizaţi şi pentru a combate ceea ce a numit drept „dictatura economiei” care domină lumea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri