Papa Francisc s-ar fi deghizat în preot obişnuit şi ar fi părăsit Vaticanul pentru a se întâlni cu oameni ai străzii

Data publicării:
141417 141417 papa 1

Arhiepiscopul a fost instruit de Papa Francisc să meargă în Roma pentru a se întâlni cu oamenii străzii, informează Russia Today.

Tatăl Sfânt mi-a spus la început: "Poţi să-ţi vinzi biroul. Nu ai nevoie de el. Trebuie să ieşi din Vatican. Nu aştepta să vină oamenii să sune la uşa ta. Trebuie să mergi afară şi să îi cauţi pe săraci"”, a povestit arhiepiscopul Konrad Krajewski.

„Când îi spun "Merg în oraş în această seară", există riscul ca el să mă însoţească”, a precizat arhiepiscopul.

Agenţii de pază elveţieni au confirmat că Papa a părăsit noaptea Vaticanul, îmbrăcat în preot obişnuit, pentru a se întâlni cu bărbaţi şi femei care locuiesc pe stradă”, a declarat o sursă citată de Huffington Post.

Arhiepiscopul primeşte numeroase scrisori de la Papa Francisc în fiecare dimineaţă în care liderul Bisericii Catolice îi transmite mesajele „Ştii ce ai de făcut”, „Du-te şi găseşte-i” sau „Du-te să vorbeşti cu ei”, relatează Huffington Post.

Oficialii Vaticanului au infirmat presupusele escapade ale Papei, limitându-se să declare doar că „povestea nu este adevărată”.

Papa Francisc s-a remarcat încă de când a devenit liderul Bisericii Catolice prin acţiunile neconvenţionale.

La începutul lui noiembrie, Papa a binecuvântat un bărbat desfigurat de o boală genetică. Suveranul pontif l-a sărutat şi l-a îmbrăţişat pe credincios, imaginile făcând înconjurul lumii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri