Parlamentul britanic a respins propunerea premierului Cameron de a interveni militar în Siria

Data publicării:
siria cadavre mediafax-1

Guvernul de la Londra spera că parlamentul va da undă verde participării la o eventuală coaliţie militară care să intervină în Siria. Oficialii britanici au precizat însă că vor aştepta concluziile inspectorilor ONU aflaţi la Damasc. Aceştia ar trebui să-şi prezinte raportul la sfârşitul săptămânii.

O acţiune militară va avea loc într-un cadru legal. Tot ceea ce vom face va trebui să fie legitim, adecvat şi cu scopul de a descuraja şi de a preveni un nou atac cu arme chimice. Faptul că guvernul sirian deţine şi că a folosit arme chimice este incontestabil”, a declarat premierul David Cameron.

Parisul a fost scena unui alt tip de discuţii, între preşedintele Francois Hollande şi liderul opoziţiei siriene.

Tot ceea ce facem trebuie să aibă ca scop găsirea unei soluţii politice. Şi vom reuşi asta doar în cazul în care comunitatea internaţională poate să oprească escaladarea violenţelor”, a afirmat Hollande.

Pe Internet au fost publicate noi imagini tulburătoare de la atacul chimic care a avut loc săptămâna trecută. Pe înregistrări se văd oameni cu simptome similare expunerii la substanţe neurotoxice.

Opoziţia siriană spune că 1.300 de oameni au fost ucişi în atacu. Iar voluntarii organizaţiei Medici fără Frontiere au confirmat că peste 3.600 de persoane au fost spitalizate, cu simptome specifice intoxicării provocate de armele chimice.

Pregătirile de război continuă

Între timp, manevre de amploare au loc în estul Mării Mediterane, sector unde un al cincilea distrugător american este aşteptat să ajungă.

Surse militare de la Moscova au anunţat că Rusia va trimite în Marea Mediterană o navă cu torpile anti-submarin şi o alta echipată cu rachete. Acesta reprezintă un act fără echivoc de susţinere a Siriei, în contextul în care Occidentul cere măsuri împotriva regimului Bashar Al Assad.

Şi ţările vecine Siriei se pregătesc de un eventual război. Mişcarea Hezbollah, care susţine regimul de la Damasc, îşi mobilizează trupele în sudul Libanului. Israelienii stau la cozi ore în şir pentru a primi măşti de gaze, în eventualitatea unui atac chimic din partea Siriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri