Pelerinajul de la Mecca se va desfășura în acest an doar cu cetățenii aflați deja în Arabia Saudită

Data publicării:
Plerinajul la Mecca se va desfasura in conditii speciale
Foto: AFP / Profimedia

Pelerinajul musulman la Mecca va fi organizat în acest an cu un "număr foarte limitat de pelerini" din cauza pandemiei noului coronavirus, scrie Agerpres, citând agențiile SPA și AFP.

Doar persoanele, indiferent de cetăţenie, "care se găsesc pe teritoriul regatului" saudit vor putea efectua pelerinajul la Mecca (hajj), în conformitate cu măsurile de precauţie destinate stopării răspândirii virusului.

Până acum autorităţile de la Riad au menţinut incertitudinea cu privire la desfăşurarea pelerinajului la Mecca, una din cele mai mari adunări cu caracter religios din lume, care în 2019 a atras 2.5 milioane de credincioşi musulmani, conform cifrelor ministerului saudit responsabil de organizarea acestuia.

După ce a adoptat măsuri stricte de izolare la declanşarea epidemiei de COVID-19, Arabia Saudită a ridicat în această săptămână interdicţia de circulaţie la nivel naţional.

Duminică, moscheile din Mecca şi-au redeschis porţile pentru credincioşi.

Anunţul permiterii organizării pelerinajului în acest an a fost făcut în contextul în care, luni, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că pandemia "continuă să se accelereze" în lume. Acest lucru este în special valabil în cazul Arabiei Saudite, ţara cea mai afectată din Golf. Autorităţile saudite au raportat până în prezent peste 161.000 de cazuri de persoane infectate şi 1.307 de decese.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri