Poliția a aflat după 45 de ani cine e femeia moartă din valiza aruncată în mijlocul pustietății. Însă misterul se adâncește și mai mult

Data actualizării: Data publicării:
fotografie vechete cu o femeie tinand in brate un copil
Florence Charleston, din Cleveland, Ohio, a dispărut în 1978 FOTO: Nevada State Police

La 45 de ani după ce o femeie din Ohio a fost dată dispărută, singurele rude rămase în viață, două nepoate, au aflat în sfârșit ce s-a întâmplat cu mătușa lor, Dolly, dar misterul din jurul dispariției și morții pare tot mai adânc.

În 1978, într-o valiză aruncată într-o zonă îndepărtată din Imlay, Nevada, SUA, au fost descoperite rămășițe umane. Abia acum s-a stabilit identitatea persoanei - Florence Charleston, din Cleveland, Ohio, a anunțat poliția statului Nevada, potrivit CNN.

Identificarea a fost posibilă datorită progreselor făcute în tehnica testării ADN, rezultatele fiind corelate cu date genealogice.

Diane Liggitt, una dintre nepoatele lui Florence Charleston, avea aproximativ 18 ani când mătușa ei a dispărut. Liggitt a spus pentru CNN că și-a amintit că, la începutul anilor 1970, mătușa Dolly - așa cum îi spunea ea - a plecat împreună cu un bărbat spre Portland, Oregon. „Abia îl întâlnise pe acest bărbat și a plecat să o trăiască fericită împreună cu el sau așa s-a gândit ea că va fi”, a spus Liggitt, care a mai spus că unchiul ei n-a reușit să mai ia legătura cu ea după plecare.

„De fiecare dată când suna, fie era prea bolnavă ca să vină până la telefon, fie exista un alt motiv pentru care nu putea să vorbească cu el”, a mai spus Liggitt, al cărei tată era fratele lui Charleston.

Eforturile unchiului ei de a-și găsi sora apelând la un detectiv privat au rămas, de asemenea, fără rezultat. Ultima informație pe care familia a aflat-o despre Dolly, spune Liggitt, a fost că aceasta locuia la Reno, în Nevada, în anul 1978.

Poliția de Stat din Nevada a precizat într-un comunicat de presă că un departament special continuă să investigheze moartea lui Charleston și caută informații despre acest caz.

Cum a fost găsit cadavrul

Pe 26 octombrie 1978, Biroul Șerifului din Pershing, Nevada, a găsit rămășițele neidentificate în apropierea orășelului Imlay, situat la aproximativ 200 de kilometri de Reno. Rămășițele se aflau într-o geantă în care erau și haine pentru femei, potrivit poliției.

Rămășițele erau în stare avansată de descompunere, iar autopsia nu a stabilit cauza morții sau informații care să ducă la identificarea femeii, despre care s-a stabilit doar că era caucaziană, cu vârsta de cel puțin 40 de ani. Femeia era moartă de 6 luni atunci când a fost găsită.

Deși cazul a fost introdus în Sistemul Național cu Persoane Dispărute și Neidentificate, ancheta nu a făcut niciun progres.

În martie 2022, anchetatorii au colaborat cu Othram, o companie americană specializată în genealogie criminalistică, pentru efectuarea unor teste ADN criminalistice avansate și teste genealogice pe rămășițele femeii.

Abia atunci s-au făcut descoperiri semnificative în acest caz.

După ce decenii la rând s-a întrebat ce s-a întâmplat cu mătușa ei, Liggitt a primit recent un telefon de la un detectiv și a fost de acord să facă un test ADN.

„ADN-ul s-a potrivit cu cel al unui cadavru care a fost găsit în deșert. Eu și verișoara mea am rămas singurele două rude în viață”, a spus Liggitt, referindu-se la verișoara ei, Donna Taylor. „I-am spus: „O, Doamne, au găsit-o pe mătușa Dolly””.

Familia plănuiește să trimită rămășițele lui Charleston înapoi în Ohio pentru a fi înmormântată lângă rude, după ce ancheta va fi finalizată, polițiștii căutând indicii care să ducă la autor, deși este puțin probabil ca acesta să mai fie în viață.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri