Prăbușirea unui avion care a ratat aterizarea s-a încheiat tragic. Scafandrii au scos dintr-o lagună trupul neînsuflețit al unui bărbat

Data publicării:
avion prabusit

Corpul neînsufleţit al unui pasager a fost găsit într-un avion care s-a prăbuşit într-o lagună după ce a ratat aterizarea pe o insulă izolată, la Oceanul Pacific, au anunţat autorităţile microneziene, relatează AFP, citat de News.ro. 

Boeingul 737-800 aparţinând companiei Air Niugini încerca, vineri, să aterizeze pe aeroporul de la Weno, în Micronezia, însă a ajuns în laguna Chuuk, unde a început imediat să se scufunde.

Compania din Papua Noua Guinee a anunţat iniţial că toţi cei 35 de pasageri şi 12 membri ai echipajului au fost evacuaţi în deplină siguranţă.

Însă scafandri care au inspectat epava au făcut o descoperire macabră.

”Cu mare tristeţe, corpul unui pasager a fost găsit de către scafandri astăzi, în timp ce-şi continuau căutările (în aeronavă) şi în jurulei, în laguna Chuuk”, a anunţat, citat într-un comunicat, luni seara, Tahawar Durrani, directorul general al Air Niugini.

Guvernul micronezian a precizat că descoperirea a fost făcută de către scafandri din cadrul Marinei americane. Potrivit aceleiaşi surse, nouă persoane au fost rănite în accident, între care una grav.

Anchetatori micronezieni cooperează cu autorităţile americane şi din Papua pentru a stabili cauzele accientului, a adăugat Guvernul.

”Condiţiile meteorologice erau foarte nefavorabile, ploua puteric, iar vizibilitatea era redusă”, a subliniat compania vineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri