Premierul Republicii Moldova le cere miniștrilor să învețe limbi străine

Data publicării:
iurie leanca - mfax 1-2

 

„Învăţaţi limbile străine, și engleza, şi franceza. Este foarte important acest lucru. Chiar o să discut cu fiecare în parte să vedem cine şi cum vorbeşte şi axaţi-vă pe perfecţionarea cunoştinţelor dvs. Este foarte important", a declarat premierul, citat de Unimedia.

Jurnaliștii i-au întrebat pe unii membri ai Guvernului dacă știu limbi străine. Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a menționat că atât el cât și echipa sa cunosc cel puțin cinci limbi. 

„Vă rog şi pe voi să învăţaţi limbile străine. Orice limbă străină este o mare bogăție. Cunosc mai multe limbi, am lucrat în ţări în care se vorbeşte spaniola, franceza, engleza. În Ministerul Agriculturii, echipa, ministrul şi trei viceminiştri posedă cel puţin cinci limbi și au grade științifice", a subliniat Bumacov.

Viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama, a spus că știe un „pic limba engleză”. „I speak little english. Ne descurcăm, nu este nicio problemă. Terminologia medicală este o terminologie internaţională și atunci când avem conferințe internaționale ne descurcăm. Sunt expresii tipic utilizate de toată lumea. Sunt sigur că majoritatea membrilor Guvernului se descurcă", a declarat viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama.

Viceministrul Economiei Tudor Copaci a menționat că știe limba engleză și puțin limba franceză.

Iurie Leancă vorbește limbile: română (maternă), rusă, engleză, franceză, ungară și bulgară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri