Presa siriană: un avion militar românesc a dus ajutoare umanitare în Siria

Data publicării:
avion militar siria 22 iul

Ajutoarele venite din România au fost în centrul atentiei presei siriene. „Ajutoarele oferite de poporul român constau în alimente şi material de prim ajutor”, spunea un moderator.

Aeronava militară care a aterizat pe aeroportul din Damasc a fost întâmpinată chiar de ambasadorul României în Siria şi de oficiali locali.

„Acest avion cu ajutoare umanitare vine din partea poporului român şi a Guvernului român ca expresie a solidarităţii poporului român cu cel sirian pe timp de criză”, spunea Dan Sandovici, ambasadorul României la Damasc.

Mulţumirile oficialilor de la Damasc s-au îndreptat mai cu seamă spre şeful statului român.

„În mod special, vrem să-i mulţumim preşedintelui Traian Băsescu pentru grija domniei sale şi pentru această iniţiativă, care exprimă profunzimea relaţiilor de prietenie şi de cooperare între cele două ţări, în toate domeniile”, spunea Milad Atiiya, reprezentant al MAE sirian.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a vorbit ieri, la Câmpia Turzii, despre ajutoarele duse de aviaţia militară sirienilor. Întrebat dacă Omar Hayssam a fost adus în ţară cu acel avion, Duşa a spus că „anumite informaţii sunt clasificate”.

„Eu nu fac nicio precizare despre operațiunea aducerii în țară a acestei persoane”, spunea Mircea Dusa, ministrul Apărării Naţionale.

De la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad în martie 2011, în Siria au murit peste 100 de mii de oameni. Alte sute de mii s-au refugiat în străinatate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri