Președintele CE este îngrijorat de situația din Bulgaria

Data publicării:
barroso -AFP Mediafax Foto-THIERRY CHARLIER 1

Parlamentul a anulat decizia de a-l numi pe Delian Peevski în această funcție, după ce bulgarii au ieșit în stradă și au protestat. Însă decizia Parlamentului nu este considerată suficientă, protestatarii cerând demisia premierului Plamen Oreșarski, relatează Novinite.

„Sunt conștient că situația politică este tensionată, reflectând dorința societății bulgare de a vedea reforme implementate și principii de integritate în sistemul politic. Apreciez asigurările primite de la premier legate de statul de drept”, a declarat Barroso după ce s-a văzut cu premierul bulgar joi. 

„I-am transmis foarte clar premierului temerile noastre. Știm că situația din punct de vedere politic este polarizată în Bulgaria”, a subliniat Barroso. El i-a cerut premierului să desfășoare consultări ample când se fac numiri în funcții importante, mai ales în zone legate de combaterea corupției și a crimei organizate. 

„Candidații trebuie aleși pe baza meritului și să aibă cele mai înalte standare de integritate. Am decis ca oficialii noștri să discute prioritățile ample din MCV, pentru a se face progrese înainte de viitorul raport de la sfârșitul anului”, a explicat Barroso. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri