Măsurile guvernamentale luate în urma incendiilor din Grecia, soldate cu 90 de morți

Data actualizării: Data publicării:
grecia foc incendiu flacari plaja

Guvernul elen, aflat sub tirul criticilor pentru modul în care a gestionat incendiul de la est de Atena, soldat cu 90 de morţi, după un nou bilanţ, i-a înlocuit din funcţie pe şefii poliţiei şi pompierilor, informează duminică AFP.


Conducerea pompierilor este de acum asigurată de actualul adjunct, generalul Vassilios Matheopoulos, iar cea a poliţiei, de actualul şef adjunct, Aristidis Andrikopoulos, a indicat un scurt comunicat al biroului premierului Alexis Tsipras, la finalul unei reuniuni interministeriale, scrie Agerpres.

Decizia anunţată duminică intervine la două zile după părăsirea funcţiei de către ministrul adjunct pentru ordine publică şi protecţia cetăţenilor, Nikos Toskas, acuzat de opoziţie şi mass-media pentru "managementul defectuos" de la incendiul din 23 iulie, cel mai grav de până acum.

Două persoane internate în stare gravă după incendiile din staţiunile Mati şi Rafina au decedat în acest weekend, ducând bilanţul morţilor la 90, a precizat pentru AFP un reprezentant al serviciului de pompieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri