Prinţul Harry: Da, am omorât insurgenţi talibani. Rebelii talibani: Are o problemă mentală

Data publicării:
22012013 20harry-45141

Prinţul Harry a fost trimis pe unul dintre cele mai periculoase teatre de operaţiuni din lume, ca pedeapsă, după ce a târât numele Casei Regale într-un nou scandal. Regina a fost foarte supărată când au apărut în presă fotografii din timpul unei petreceri, la care Harry a participat dezbrăcat.

În vârstă de 28 de ani, Prinţul Harry şi-a încheiat misiunea de pe frontul din Afganistan. Înainte să se îndrepte spre casă, a fost întrebat de jurnalişti dacă, în timpul operaţiunilor de luptă, a omorât insurgenţi talibani.

„Da. Cum au făcut şi mulţi alţii. Tragem când suntem nevoiţi. Luăm o viaţa ca să salvăm o viaţă”, a declarat Prinţul Harry al Marii Britanii.

El a declarat că a făcut doar ce a fost necesar pentru protejarea camarazilor săi.

„Dacă cineva încearcă să facă ceva rău băieţilor noştri, bănuiesc că ar trebui să-i scoatem din joc”, a mai spus acesta.

Înainte de a pleca în misiunea din Afganistan, prinţul Harry a fost protagonistul unul scandal de presă, după ce au fost publicate fotografii cu el nud. Scandalul a afectat toată familia regală.

„M-am dezamăgit pe mine, mi-am dezamăgit familia, am dezamăgit şi alţi oameni. Dar în definitiv, era o zonă privată”, a mărturisit prințul.

Luni seara, Ministerul britanic al Apărării a anunţat că prinţul Harry a părăsit Afganistanul, după o mobilizare de 20 de săptămâni.

Agenţia britanică Press Association (PA), care l-a intervievat în timpul misiunii sale în Afganistan, dar nu a difuzat interviul din motive de securitate, a publicat declaraţiile prinţului, cunoscut pe teren drept "Capitaine Wales", numele său de familie în armată.

Întrebat ce părere are despre rolul său de copilot-mitralior la bordul unui elicopter de tip Apache, prinţul Harry a declarat că îi „place”.

„Sunt o persoană care adoră să se joace pe (console) PlayStation şi Xbox, deci îmi place să cred că sunt destul de folositor cu degetele mele”, adăugând că a ucis din cockpit.

Misiunile militare ale prinţului Harry au schimbat imaginea sa în rândul britanicilor, care îl vedeau doar ca pe un copil problemă al Casei de Windsor.

Talibanii afgani: Prinţul Harry probabil că are o problemă mentală

Prinţul Harry probabil că are „o problemă mentală”, au apreciat marţi rebelii talibani, după ce acesta a făcut o paralelă între tirul de la bordul elicopterului său, în Afganistan, şi jocurile video.

„Sunt 49 de ţări, cu armamentul lor puternic, care nu reuşesc să îi înfrângă pe mujahedini, iar acum prinţul a ajuns să compare acest război cu jocurile sale, Playstation sau cum le spune”, a declarat ironic Zabiullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor pentru AFP, citat de Mediafax.

„Este un război serios, un război istoric, de rezistenţă, pentru noi şi poporul nostru”, a reacţionat Zabiullah Mujahid.

„Nu luăm comentariile lui foarte în serios, pentru că am văzut şi auzit cu toţii că, la întoarcerea lor din Afganistan, mulţi militari străini, ocupanţi, dezvoltă probleme mentale”, a continuat purtătorul de cuvânt al talibanilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri