Profesorii vor fi protejați de hărțuirea părinților. Coreea de Sud adoptă o lege, după 9 săptămâni de proteste ale cadrelor didactice

Data actualizării: Data publicării:
oameni îmbrăcați în negru cu pancarte în mâini la un protest al profesorilor de la Seul
Unii profesori doresc, de asemenea, ca părinții care fac acuzații false de abuz asupra copiilor să fie sancționați. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

După proteste masive care au durat nouă săptămâni, profesorii și oamenii care au participat la manifestațiile din Coreea de Sud au convins autoritățile să adopte o lege care să protejeze cadrele didactice de hărțuirea părinților. Protestele au izbucnit după ce un profesor s-a sinucis în urma unor acuzații făcute de părinții elevilor săi, transmite BBC.

Profesorii din Coreea de Sud protestează de nouă săptămâni, cerând mai multe drepturi la clasă. Ei spun că sunt hărțuiți frecvent de părinți, care uneori îi denunță cu răutate pentru abuz asupra copiilor, doar pentru a-i îndepărta de la catedră. Unii spun că au fost raportați pentru că au admonestat un copil violent sau au fost criticați pentru că au cerut unui elev să tacă.

Coreea de Sud adoptă o nouă lege pentru a proteja profesorii împotriva agresiunii părinților

Profesorii i-au acuzat pe părinți că au exploatat o lege privind bunăstarea copilului, adoptată în 2014, care prevede suspendarea automată a profesorilor acuzați de abuz asupra copilului.

Conform noii legislații, numită ”Teacher Rights Restoration Bill”, profesorii nu vor mai fi îndepărtați imediat după un raport de abuz asupra copiilor, ci vor fi necesare investigații și probe suplimentare.

Va fi pus la dipoziție și un sprijin financiar profesorilor care se confruntă cu procese și directorii vor avea responsabilitatea de a-și proteja personalul.

Protestele au izbucnit după sinuciderea, în iulie, a unui profesor de școală primară în vârstă de 23 de ani, care s-a confruntat cu mai multe plângeri formulate de părinții elevilor.

Profesorii au susținut la proteste că moda plângerilor rău intenționate afectează actul educațional

Federația Coreeană a Sindicatelor Profesorilor a salutat noua legislație, spunând că va acționa în două sensuri, că „extinde dreptul de a preda și protejează dreptul elevilor de a învăța”.

Sindicatul și-a exprimat „cea mai profundă recunoștință” față de profesorii care au ieșit în stradă nouă săptămâni la rând, cerând condiții mai bune și a spus că realizarea de astăzi se datorează puterii lor.

În ultimele săptămâni, guvernul și autoritățile locale au introdus deja o serie de măsuri pentru a proteja profesorii și a le ușura munca la catedră, dar niciuna nu este obligatorie din punct de vedere juridic.

Noile orientări guvernamentale, introduse la începutul acestei luni, stipulează că profesorilor li se permite să scoată elevii care perturbează orele din sala de clasă și să-i pedepsească dacă este necesar.

În plus, Oficiul pentru Educație din Seul a anunțat săptămâna aceasta planuri de a înregistra toate apelurile adresate profesorilor de către părinți și de a instala un chatbot care să acționeze ca prima linie de apărare pentru plângerile părinților.

Unii profesori, însă, au susținut că noile legi nu sunt suficiente

Președintele Federației Coreene a Sindicatelor Profesorilor, Kim Yong-seo, a numit noua legislație „un mare pas înainte în protejarea profesorilor și studenților”, dar a spus că există lucruri care mai trebuie îmbunătățite.

El le-a cerut politicienilor să modifice Legea privind bunăstarea copilului, susținând că nu ar trebui să fie posibil ca disciplinarea elevilor să fie etichetată drept abuz asupra copiilor.

Unii profesori doresc, de asemenea, ca părinții care fac acuzații false de abuz asupra copiilor să fie sancționați.

Kim Jin-seo, un profesor de 28 de ani, care a vorbit pentru BBC la unul dintre proteste, a spus că noua lege nu va opri raportările nefondate de abuz asupra copiilor, deoarece, fără repercusiuni, părinții vor continua să acuze din răzbunare profesorii pe care nu îi agreează.

Societatea hiper-competitivă din Coreea de Sud este considerată parțial vinovată pentru cultura hărțuirii de către părinți. Performanța academică este considerată cel mai bun indicator al succesului, ceea ce înseamnă că studenții concurează acerb pentru cele mai bune note, de la o vârstă foarte fragedă, pentru a intra la universități de top din țară.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri