Răsturnare de situație în cazul Asiei Bibi, la doar trei luni după ce a scăpat de condamnarea la moarte

Data publicării:
asia bibi
Asia Bibi a fost condamnată la moarte pentru blasfemie în urmă cu opt ani, dar Curtea Supremă din Pakistan a anulat decizia

Curtea Supremă din Pakistan va analiza, marți, o petiție depusă împotriva achitării Asiei Bibi, o femeie creștină care fusese inițial condamnată la moarte pentru blasfemie, relatează The Guardian.

asia bibi
Asia Bibi a fost condamnată la moarte pentru blasfemie în urmă cu opt ani, dar Curtea Supremă din Pakistan a anulat decizia în octombrie 2018

Bibi, care a petrecut opt ani în închisoare, așteptând să fie executată, a fost achitată, eliberată și transportată într-un loc secret, după ce radicalii islamiști au organizat proteste violente și au amenințat că o vor ucide.

Avocatul femeii, Saiful Malook, s-a declarat încrezător că judecătorii vor respinge această petiție. Dacă se va întâmpla acest lucru, Asia Bibi va fi scoasă din Pakistan în decurs de câteva ore.

Fiicele Asiei Bibi au părăsit deja țara și au fugit în Canada, unul dintre statele care au oferit azil familiei femeii.

Susținătorii Asiei Bibi au cerut comunității internaționale să o protejeze pe femeie și să îi acorde azil, de teamă că aceasta ar putea fi ucisă de radicali. Australia, Spania și Franța se numără printre statele care au fost de acord să îi ofere femeii azil.

Asia Bibi, mamă a cinci copii, a fost acuzată de mai mulți fermieri musulmani că l-a insultat pe profetul Mahomed și că a comis o blasfemie atunci când a băut apă din cana pe care le-o ducea muncitorilor musulmani. Ei i-au cerut să se convertească, însă când femeia a refuzat, au reclamat-o la poliție.

Curtea Supremă din Pakistan a dat o decizie definitivă în acest caz în luna octombrie a anului trecut, când a hotărât achitarea Asiei Bibi. Drept urmare, radicalii islamiști au organizat proteste violente și au blocat drumurile de acces spre capitala Islamabad, cerând ca femeia să fie executată public.

La câteva zile după ce judecătorii au anunțat decizia, avocatul femeii a fugit în Olanda, spunând că și el a primit amenințări cu moartea.

Acum, premierul pakistanez, Imran Khan, este acuzat că a cedat presiunilor extremiștilor și că a admis o petiție pentru ca Asia Bibi să fie rejudecată și condamnată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri