REVISTA PRESEI INTERNAȚIONALE. La ce folosesc fondurile structurale?

Data publicării:
23112012 20luca-34867

În plina dezbatere privind banii europeni, un ziar se intreaba la ce folosesc fondurile structurale. Maxi-cheltuieli, mini-rezultate este titlul din „Der Standard”. Ziarul austriac scrie ca Uniunea Europeana cheltuie o treime din bugetul său încercând să reducă decalajul dintre statele membre mai bogate şi cele mai sărace. Şi totuşi, cele din urmă încă nu şi-au recuperat întârzierea, remarcă editorialistul a cărui sugestie este ca acum, când se negociaza bugetul UE, ar fi momentul să se schimbe metoda.

WP: Palestinienii câștigă cel mai mult în urma conflictului cu Israelul

Administrația Obama a împuscat doi iepuri dintr-o lovitură, odată cu încheierea armistițiului dintre Israel si Hamas, scrie Washington Post. Întrebarea care apare este dacă State Unite reușesc să tragă un profit de pe urma armistițiului. O altă întrebare e legată de rolul jucat de președintele egiptean în medierea unui acord de pace între Israel și organizația islamistă. În fine, ultima întrebare: cine a câștigat în urma acordului, israelienii sau palestinienii? Răspunsul aproape unanim este că palestinienii au mai mult de câștigat.

Partidul lui Sarkozy riscă sciziunea

În Franța, continuă neînțelegerile în principalul partid de opoziție, unde nu se știe încă numele noului lider. Atât Jean Francois Cope, cât și Francois Fillon spun în continuare că au câștigat, diferența dintre cei doi fiind de numai câteva zeci de voturi. Riscul este ruperea partidului, ceea ce convine socialiștilor, aflați la guvernare, deoarece nu se mai vorbește despre problemele guvernării. O soluție ar fi și rechemarea lui Nicolas Sarkozy la cârma formațiunii de dreapta , dar fostul președinte are probleme cu justiția, fiind cercetat pentru finanțarea ilegală a partidului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri