România nu are ambasador în Algeria. Cine îi ține locul?

Data publicării:
20012013 20blatoiu1-44784

Într-o ambasadă cum e Algeria, care nu este un stat turistic, ar trebui să existe un registru unde să fie înregistrați toți românii care au plecat acolo la muncă.

În momentul în care începe o astfel de criză, toate serviciile de informații externe ale țărilor implicate intră în alertă și comunică între ele. Fiecare țară are în astfel de ambasade și un reprezentant al informațiilor externe, a relatat Ciprian Bălțoiu, care înainte de a fi corespondent Digi24 a lucrat în diplomație.

„România nu are ambasador în Algeria, ci doar un însărcinat cu afaceri. Marcel Alexandru fusese încă de pe vremea celuilalt regim cu grad înalt în Direcția de Informații Externe și a lucrat la Serviciul Român de Informații Externe, iar în prezent este diplomat și reprezintă Serviciul Român de Informații Externe”, a precizat6 Ciprian Bălțoiu.

Duminică, România a aflat cu surprindere că un al doilea cetățean român a murit în criza ostaticilor din Algeria. MAE a făcut anunțul reproșând autorităților algeriene comunicarea defectuoasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri