Rusia îşi retrage trupele din regiunea siriană Afrin după lansarea ofensivei militare turce

Data publicării:
bombardament
Foto: Guliver/GettyImages

Militarii ruşi au părăsit regiunea Afrin din nordul Siriei unde armata turcă a lansat o ofensivă terestră şi aeriană împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), a anunţat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, relatează AFP, citată de Agerpres.

bombardament
Foto: Guliver/GettyImages

„Comandamentul forţelor ruse din Siria a luat măsuri pentru a asigura securitatea militarilor ruşi desfăşuraţi în zona Afrin”, a afirmat ministerul într-un comunicat, precizând că trupele au fost retrase către zona „de detensionare” Tall Rifaat.

Aceste măsuri au fost luate „pentru a împiedica posibile provocări şi pentru a exclude orice ameninţare la viaţa militarilor ruşi”, potrivit aceleiaşi surse.

Anunţul armatei ruse are loc după ce Turcia a confirmat sâmbătă că a lansat o operaţiune militară în nordul Siriei împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului, considerate de Ankara drept o organizaţie teroristă.

Rusia a intervenit militar în Siria din septembrie 2015 în sprijinul forţelor regimului de la Damasc şi împotriva jihadiştilor Statului Islamic.

Un oficial kurd a declarat sâmbătă că avioane de luptă turceşti au lovit zone rezidenţiale din Afrin şi mai multe persoane au fost rănite, relatează Reuters.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri