Șoferiță de TIR din România, arestată în Franța. A fost prinsă la furat motorină împreună cu colegii ei, tot români

Data actualizării: Data publicării:
o soferita urca intr-un camion
O șoferiță de TIR din România a fost arestată în Franța pentru furt de combustibil FOTO: Shutterstock

O șoferiță de TIR din România, în vârstă de 27 de ani, a fost arestată în Franța pentru furt de combustibil dintr-un camion. Împreună cu ea au fost reținuți și trei bărbați români, de asemenea, șoferi de TIR, cu vârste de aproximativ 40 de ani.

Cei patru români au fost reținuți de jandarmi, duși la instanță care a decis arestarea lor, urmând să fie judecați săptămâna aceasta. Ei sunt suspectați că, în noaptea de 14 spre 15 decembrie, au furat câteva sute de motorină dintr-un camion aflat într-o parcare din zona Quinssaines, în Allier, potrivit La Montagne.

Furtul s-ar fi petrecut în jurul orei 1:30. Cei patru români se deplasau spre Clermont-Ferrand la bordul a două camioane care transportau produse alimentare, vase și produse de machiaj.

Ajunși în zona de odihnă Quinssaines, și-au parcat cele două vehicule lângă camionul unui transportor din Gironde. Profitând de întuneric, cei patru au început să tragă combustibil din acest camion folosind furtunuri și un sistem electric de pompare care permite golirea rapidă a rezervorului.

Trezit de zgomot, șoferul francez i-a confruntat pe cei patru români. Deși aceștia au reacționat și l-au amenințat pe francez, până la urmă s-au urcat în TIR-urile lor și au părăsit zona în trombă, însă au fost arestați o jumătate de oră mai târziu, într-o parcare din orașul Bizeneuille.

Potrivit sursei citate, în cele două TIR-uri românești au fost găsite mai multe bidoane în care puteau fi depozitați peste 2.000 de litri de combustibil. În câteva minute, ar fi tras câteva sute de litri din benzină din camionul francez. Cele două TIR-uri au fost sechestrate de instanță, iar dispozitivele de pompare au fost distruse și date la fier vechi.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri