Studentul arestat în Coreea de Nord a ajuns acasă în comă. Părinții, furioși pe autoritățile nord-coreene

Data publicării:
otto

Studentul american Otto Warmbier a ajuns din nou acasă în Statele Unite, după mai bine de 17 luni petrecute într-o închisoare din Coreea de Nord. Warmbier este în comă de un an, spun părinții lui, și va fi transferat de urgență la Centrul Medical din Cincinnati, relatează CNN.

Starea lui Warmbier ridică multe semne de întrebare asupra a ce i s-a întâmplat tânărului în perioada petrecută în detenție. Guvernul de la Phenian a declarat că Warmbier s-a îmbolnăvit de botulism la scurt timp după ce a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică, pentru "ofense aduse statului", și a ajuns în comă după ce a luat un somnifer.

Părinții tânărului în vârstă de 22 de ani sunt însă furioși, mai ales că au fost informați despre starea fiului lor în urmă cu doar o săptămână.

"Vrem ca lumea întreagă să știe cum noi și fiul nostru am fost brutalizați și terorizați de regimul-paria din Coreea de Nord. Suntem recunoscători că măcar acum el va fi alături de oamenii care îl iubesc", au declarat părinții lui Warmbier.

Autoritățile americane spun că nu cunosc decât varianta oferită de nord-coreeni pentru starea tânărului și că o evaluare a medicilor le va oferi mai multe informații despre ce s-a întâmplat cu el în arest.

Procesul lui Otto Warmbier în Coreea de Nord a durat doar o oră, iar tânărul a fost acuzat că a rupt un afiș de propagandă al regimului de la Phenian. Într-o conferință de presă, băiatul a declarat că a fost "ademenit de administrația SUA pentru a comite o infracțiune în Coreea de Nord", însă există voci care susțin că Warmbier a fost obligat de autoritățile nord-coreene să declare public acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri