SUA au scăpat pentru două luni de „prăpastia fiscală”. Barack Obama s-a întors în Honolulu

Data publicării:
2012013 20sua-41602

După ce Senatul votase pachetul legislativ, a fost rândul Camerei Reprezentanţilor să-şi dea, marți, acordul. Votul a fost strâns, din cauza majorităţii deţinute de republicani. Legea a primit 257 de voturi favorabile, iar 167 de congresmeni au votat împotrivă.

Concret, contribuabilii din Statele Unite au scăpat de majorarea taxelor, care ar fi trebuit să crească cu cel puțin 2.000 de dolari pe an pentru fiecare american. În plus, două milioane de şomeri au primit astfel asigurări că vor mai primi, încă un an, ajutoarele de şomaj.

Lucrăm din greu să ieşim din prăpastie. Am căzut şi acum ne tragem înapoi în sus”, a declarat David Dreier, reprezentant republican.

Pentru preşedinte, votul din Senat înseamnă o primă victorie politică la acest început de an, după negocieri intense şi, pe alocuri, dramatice cu republicanii.

Una din promisiunile de bază ale campaniei mele pentru preşedinţie a fost să modific codul fiscal, care îi favoriza pe cei bogaţi în detrimentul americanilor din clasa de mijloc. În seara asta, am reuşit”, a declarat președintele.

Obama și-a întrerupt vacanța din Hawaii încă din a doua zi de Crăciun, pentru a veni la Washington ca să se ocupe personal de criza cu republicanii din Congres. Președintele american a plecat înapoi la Honolulu, în noaptea de marți spre miercuri, unde se află soția și fiicele sale.

Legea adoptată marți de Congresul american nu rezolvă însă problemele economice ale Statelor Unite, ci le amână cu două luni. Creşterea de impozite şi tăierile bugetare însumau în jur de 600 de miliarde de dolari. Acum, aceşti bani trebuie găsiţi în altă parte. Jumătate din această sumă va proveni din reducerea cheltuielilor din domeniul apărării, cealaltă jumătate din alte alocări bugetare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri