Deținuții "vulnerabili" din închisorile americane urmează să fie eliberați, pe fondul pandemiei de COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
Un deținut a fost găsit mort în celulă
Un detinut a fost găsit mort, procurorii au  început cercetările pentru a stabili ce s-a întâmplat. FOTO: Getty mages

Deținuții "vulnerabili" din închisorile de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii urmează să fie eliberați, în urma cazurilor de infectare cu coronavirus raportate în penitenciare, scrie BBC. Aceste măsuri au fost puse în aplicare în Los Angeles și Cleveland, urmând să fie implementate și în New York. Până în prezent, în SUA s-au raportat peste 9.400 de cazuri de Covid-19 și 152 de decese.

Primarul orașului New York a declarat miercuri că autoritățile urmează să stabilească categoriile de deținuți care urmează să părăsească centrele de detenție. Anunțul său a venit la câteva ore după ce un paznic și un prizonier au fost testați pozitiv pentru coronavirus în închisoarea Rikers Island.

În Los Angeles, în ultimele două săptămâni, au fost eliberați aproximativ 600 de prizonieri. Los Angeles are cel mai mare sistem de închisori din lume, cu aproximativ 22.000 de deținuți.

Măsura nu este fără precedent, însă. Iranul a eliberat din închisori în jur de 70.000 de deţinuţi din cauza epidemiei de coronavirus din ţară, a declarat luni judecătorul-şef al Iranului, Ebrahim Raisi, potrivit site-ului de ştiri al organelor judiciare, Mizan.

„Eliberarea de deţinuţi, până în punctul în care nu creează insecuritate în societate, va continua”, a afirmat responsabilul iranian.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri