Târguri de Crăciun sub pază sporită

Data publicării:
bruxelles

În Nuremberg, startul sărbătorilor a fost dat de deschiderea faimosului târg de Crăciun, cu o tradiţie veche de 400 de ani. Până în Ajunul Crăciunului, atunci când standurile se închid, sunt aşteptaţi 2 milioane de vizitatori, ce se vor putea bucura de vin fiert, cârnaţi pe grătar şi turtă dulce. Ca măsură de precauţie, autorităţile locale au întărit paza, dar turiştii nu par afectaţi.

La Bruxelles, soldaţi înarmaţi patrulează printre standurile cu mâncare

Şi la târgul de Crăciun de la Bruxelles, paza a fost sporită, mai ales că oraşul a fost şase zile sub alertă teroristă la nivel maxim. Soldaţi şi poliţişti înarmaţi patrulează printre tarabele unde se vând bere fiartă, dulciuri şi mâncare tradiţională, iar standurile sunt închise mai devreme.

Autorităţile din Bruxelles au permis organizarea târgului de Crăciun tocmai ca să dea un pic de viaţă oraşului, care a devenit pustiu în ultima vreme din cauza ameninţării teroriste.

La Moscova a fost inaugurat cel mai mare patinoar artificial din lume

La Moscova însă, situaţia nu este aşa tensionată. Un patinoar artificial, de peste 20.000 de metri pătraţi, a fost amplasat în curtea unui celebru centru expoziţional din nordul capitalei ruse. Organizatorii îi aşteaptă pe vizitatori în număr mare, mai ales că vorbim de un patinoar care a stabilit un nou record mondial la capitolul suprafaţă, titlu deţinut anterior tot de un patinoar din capitala Rusiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri