„Toată barca a explodat”. Momentele de groază prin care a trecut o echipă de filmare de la Netflix atacată de rechini

Data actualizării: Data publicării:
Rechin-tigru în apă
„Întreaga barcă a explodat. Încercam să scăpăm de el și nu îi plăcea deloc. A fost oribil”, a povestit unul dintre producătorii documentarului. Foto: Profimedia Images

O echipă de filmare care realiza un documentar pentru Netflix se pare că a avut parte de propria reinterpretare modernă a filmului „Fălci”, potrivit CBS News. Membrii echipei se aflau în Hawaii când au fost atacați de mai multe ori de rechini tigru „incredibil de înfometați” care le-au distrus una dintre bărci și i-au forțat să debarce de urgență.

Echipa filma „Planeta Noastră II” pentru Netflix, documentar narat de biologul britanic Sir David Attenborough.

Unul dintre producători, Huw Cordey, a spus pentru Forbes că, la un moment dat, echipa urmărea un pui de albatros de Laysan în Hawaii ca să observe cum „cea mai longevivă pasăre” călătorește în jurul lumii.

Echipa a vrut să filmeze o scenă subacvatică în jurul insulei Laysan din Hawaii, acolo unde puteau să surprindă rechini-tigru care pândesc puii de albatros de la mică adâncime – aceștia învață să zboare în primele luni de viață.

„Dar în prima zi în care rechinii-tigru erau prin preajmă, echipajul a intrat în aceste bărci gonflabile și doi rechini i-au atacat”, a povestit Cordey. „A fost ca o scenă din 'Fălci'. Echipajul s-a panicat și practic a debarcat de urgență pe nisip.”

Toby Nowlan, un producător și regizor al show-lui, a spus pentru Radio Times că atunci când echipa de filmare era în bărcile gonflabile, a apărut dintr-o dată un „V” în apă care „venea ca un șuvoi înspre noi”.

„Acest rechin-tigru a sărit asupra bărcii și a mușcat bucăți uriașe din ea”, a povestit Nowlan. „Toată barca a explodat. Încercam să scăpăm de el și nu îi plăcea deloc. A fost oribil. Acela a fost al doilea rechin care ne-a atacat în ziua aceea.”

Nowlan a spus că echipa se afla la doar 100 de metri de mal așa că au reușit să ajungă în siguranță pe pământ, însă nu le-a fost deloc ușor.

Au reparat barca distrusă de rechini și au plecat cu o altă barcă de cauciuc, dar și ea a fost atacată de pești uriași din specia Caranx ignobilis, care cresc până la 2 metri lungime și cântăresc peste 45 de kilograme. Atacul a distrus motorul bărcii.

Comportamentul rechinilor a fost unul „extrem de neobișnuit”, a spus Nowlan. „Erau incredibil de înfometați, așa că s-ar putea să nu fi fost destulă mâncare naturală și încercau [să prindă] orice găseau în apă.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri