Tragedie în California. Poliţiştii au împuşcat mortal un copil de 13 ani care avea o armă de jucărie

Data publicării:
copil-2

Doi poliţişti, ajutoare ale şerifului din Santa Rosa, l-au văzut pe băiat mergând pe stradă cu o puşcă de asalt în mână. I-au cerut de mai multe ori să arunce arma. Copilul a refuzat şi a îndreptat puşca spre ei, aşa că poliţiştii au deschis focul, ca să se apere.

„Ajutorul de şerif s-a temut pentru viaţa lui, pentru siguranţa colegului său şi pentru siguranţa locuitorilor din zonă. A crezut că suspectul va trage în el şi în colegul său”, a explicat locotenentul Paul Henry, de la poliția din Santa Rosa.

Abia când s-au apropiat de băiat, oamenii legii şi-au dat seama că arma de care se temuseră era doar o copie inofensivă a unei puşti de asalt AK47. Tatăl copilului spune că arma aparţinea unui prieten al fiului său. Băiatul plecase să i-o ducă înapoi, în momentul în care a fost oprit de poliţişti. El avea asupra sa şi un pistol de plastic. Incidentul a avut loc la o zi după ce un băiat de 12 ani a împuşcat mortal un profesor şi rănit doi elevi, la un colegiu din Nevada, după care s-a sinucis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri