TRAGEDIE ÎN EGIPT. 47 de copii au murit într-un accident

Data publicării:
17112012 20m 20accident 20egipt-33939

Accidentul a avut loc la o trecere de cale ferată din sudul ţării. În autobuz erau în total 60 de copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, care plecau într-o excursie.

Potrivit unor martori, barierele nu erau coborâte, iar şoferul autovehiculului nu s-a asigurat în momentul în care a traversat calea ferată

A fost surprins de trenul care se îndrepta către capitala Cairo şi nu a mai avut timp să evite impactul, aşa că autobuzul a fost lovit de garnitură.

Demisii la vârf

Potrivit presei internaționale, coliziunea dintre autobuzul la bordul căruia se aflau copiii şi un tren a avut loc în provincia Assiut (centru), conform informațiilor furnizate de Yehya Keshk, guvernatorul regiunii.

Ministrul Transporturilor Rashad al-Metini şi şeful Autorităţii Căilor Ferate au demisionat în urma acestui accident, a anunţat presa oficială.

„Bilanţul se ridică la 47 de morţi. (Alţi) 13 copii sunt răniţi”, a declarat guvernatorul pentru postul public de televiziune.

„O echipă de 45 de medici se află la locul accidentului pentru a oferi îngrijiri copiilor răniţi”, a adăugat guvernatorul.

Un corespondent al postului public de televiziune a prezentat scene „terifiante” la locul accidentului, în care apar corpuri de copii zăcând pe sol, pline de sânge, transferate ulterior la un spitalul din Manfalut.

Preşedintele Mohamed Morsi a ordonat premierului, miniştrilor Apărării şi Sănătăţii şi guvernatorului din Assiut „să ofere orice asistenţă posibilă familiilor victimelor”, a anunţat agenţia Mena.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri