Trump condamnă rasismul, la două zile după violențele din Charlottesville

Data actualizării: Data publicării:
President Elect Trump Continues His "Thank You Tour" In Grand Rapids, Michigan
FOTO: Guliver/Getty Images

Două zile i-au trebuit preşedintelui american pentru a-şi pune la punct discursul ferm contra grupărilor de extremă dreapta după incidentele violente din Virginia. După repetate eschive publice şi critici din toate direcţiile, inclusiv din interiorul propriului partid, Donald Trump a condamnat punctual organizaţiile care promovează supremaţia albilor. Declaraţiile făcute de la microfonul Casei Albe au venit după o întâlnire cu procurorul general şi directorul FBI.

President Elect Trump Continues His "Thank You Tour" In Grand Rapids, Michigan
FOTO: Guliver/Getty Images

Rasismul este malefic. Iar cei care comit acte de violenţă cu acest pretext sunt infractori şi huligani şi mă refer aici şi la Ku Klux Klan, la neonazişti, la mişcarea pentru supremaţia albilor şi la orice grup care incită la ură şi care contravine tuturor valorilor pe care le îmbrăţişăm ca americani”, a spus președintele american.

Autoritățile din Charlottesville au declarat sâmbătă starea de urgență locală după izbucnirea unor ciocniri între naționaliști albi și manifestanți antirasiști la un miting privind înlăturarea unui monument în generalului confederat Robert E. Lee. În urma violențelor cel puțin două persoane au fost rănite, iar o femeie a fost ucisă când o mașină a intrat intenționat, potrivit martorilor — în contramanifestanți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri