Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

Data actualizării: Data publicării:
portret al unei tinere
Criminaliștii au făcut un portret robot al victimei, Patricia Kathleen McGlone FOTO: Cold Case Squad, NYPD

Detectivii din New York au identificat rămășițele unei femei găsite îngropate în ciment, în urmă cu 20 de ani. În mod ciudat, în rezolvarea cazului, polițiștii au fost ajutați de o victimă a atentatelor din 11 septembrie.

Polițiștii cred că femeia, care timp de două decenii a fost cunoscută drept „Midtown Jane Doe”, este Patricia Kathleen McGlone, o adolescentă din Sunset Park, Brooklyn, care a fost văzută ultima dată la sfârșitul anilor 1960. Scheletul ei a fost găsit de muncitori în construcții, în Manhattan, în februarie 2003.

Detectivul Ryan Glas de la Cold Case Squad din cadrul NYPD a obținut în sfârșit o confirmare în cazul lui lui McGlone, după ani de efort susținut, care a inclus investigații criminalistice și genealogice și utilizarea tehnologiei moderne. Urmele ADN au fost asociate cu cele ale unei femei ucise pe 11 septembrie 2001, al cărei prenume era, de asemenea, Patricia, potrivit NBC New York.

„Acum putem începe următoarea fază a investigației – găsirea ucigașului”, a declarat Glas.

McGlone avea între 17 și 19 ani când ar fi fost sugrumată mortal, cu un fir electric, înfășurată într-un covor și apoi îngropată și acoperită cu ciment în subsolul clădirii în care a funcționat odată un celebru club de rock 'n' roll - The Scene, în care au cântat legende precum Jimi Hendrix și care a fost închis în 1969.

Cadavrul lui McGlone a fost descoperit atunci când muncitorii au spart o placă din beton din subsolul clădirii și au descoperit un craniu uman. În interiorul „mormântului” se afla un ceas de mână, câteva jucării pentru copii și un inel cu sigiliu cu inițialele PMcG.

În 2003, ancheta nu a dus la niciun rezultat, având în vedere faptul că tehnologia criminalistică din acea perioadă era limitată. Dar, recent, au fost utilizate noile descoperiri în domeniu.

„Am folosit genealogia în investigație pentru a produce acel arbore genealogic”, a spus Glas. Apoi echipa sa a audiat oamenii din arborele genealogic. Toate pistele de pe partea paternă au fost fără rezultat, dar după ce ofițerii și-au îndreptat atenția către partea maternă, a fost găsită în Florida o femeie de 90 de ani care s-a dovedit a fi o verișoară îndepărtată a lui „Midtown Jane Doe”.

Aceasta și-a amintit că sora ei avea grijă de niște veri mai mici cât timp a locuit în Brooklyn, testele ADN sugerând că unul dintre acești veri era „Midtown Jane”.

În final, anchetatorii au obținut și alte probe care au dus la identificarea certă a rămășițelor.

Glas a studiat înregistrările publice și ale bisericii din Brooklyn, pentru a afla ce s-a întâmplat în scurta viață a lui McGlone. Astfel, s-a aflat că a urmat școala catolică și apoi a fost la liceu doar 8 zile, pentru că s-a căsătorit cu un bărbat de aproximativ 30 de ani în 1968 sau 1969, după care a dispărut.

Acum detectivii încearcă să-l identifice pe ucigașul lui McGlone.

Glas a spus că soțul misterios al adolescentei a avut legătură cu clădirea în care a fost găsit cadavrul ei. „Încă lucrăm la obținerea de informații despre el, încercând să verificăm care este situația. În acest moment al anchetei, ceea ce pot spune este că el are o legătură cu locul în care a fost găsită ea”, a declarat Glas.

Ancheta continuă sub conducerea biroului procurorului districtual din Manhattan.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita