Turiştii care vizitează Tokyo de Halloween sunt sfătuiţi să „stea departe” de zona Shibuya

Data publicării:
Shibuya, Tokyo
Autorităţile din capitala Japoniei i-au sfătuit pe vizitatorii străini şi locali să evite zona Shibuya din Tokyo. Foto: Profimedia

Autorităţile din capitala Japoniei i-au sfătuit pe vizitatorii străini şi locali să evite zona Shibuya din Tokyo, animată în perioada sărbătorii de Halloween, pe fondul îngrijorărilor legate de formarea unor posibile busculade, transmite vineri agenţia Xinhua.

Ken Hasebe, primarul districtului Shibuya din Tokyo, a îndemnat persoanele care intenţionează să viziteze Shibuya de Halloween, atât la 31 octombrie, cât şi în zilele premergătoare acestei sărbători, să ia în calcul o "schimbare" de plan.

Joi, în timpul unei conferinţe de presă, Hasebe a prezentat un montaj video intitulat "În noaptea de Halloween, toată lumea ar trebui să stea departe de Shibuya", condamnând actele de violenţă, consumul de alcool pe stradă şi încălcările regulilor de circulaţie care au loc frecvent când mulţimile se adună în această zonă pentru a sărbători.

"Anul acesta, spunem clar lumii că Shibuya nu este un loc pentru evenimente de Halloween. Vă rog, nu veniţi în zona gării Shibuya pentru Halloween", a spus Hasebe, citat de Agerpres.

Menţionând că numeroase persoane din Japonia şi din străinătate obişnuiesc să vină în această zonă în fiecare an pentru a sărbători, Hasebe a subliniat că în Shibuya ar putea avea loc o busculadă asemănătoare cu cea care a condus la moartea a aproximativ 160 de persoane care celebrau Halloween-ul anul trecut în districtul Itaewon din Seul, în Coreea de Sud.

"Un accident mortal precum cel de la Itaewon se poate întâmpla oricând aici", a spus el, adăugând că numărul persoanelor care vin la Shibuya a crescut dramatic, chiar peste nivelul pre-pandemic.

În perioada 27 octombrie - 31 octombrie, autorităţile din Shibuya vor mări în mod semnificativ numărul forţelor de ordine desfăşurate în zona gării, a precizat oficialul guvernamental. De asemenea, vor fi aplicate restricţii de circulaţie pe timpul nopţii şi dimineaţa, a adăugat el.

Celebra traversare "Scramble Crossing" din principala intersecţie din Shibuya şi de pe străzile din jur, care atrage anual mulţimi de petrecăreţi, este centrul sărbătorilor de Halloween din Japonia, a căror amploare a crescut constant de-a lungul anilor. Zona reprezintă, de asemenea, o atracţie populară pentru mii de turişti în preajma sărbătorii de Halloween.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri