Un bărbat care și-a ucis soția a fost eliberat. Declarația care i-a făcut pe judecători să decidă că nu trebuie ținut în închisoare

Data actualizării: Data publicării:
david hunter
Un bărbat acuzat că și-a ucis soția grav bolnavă a fost eliberat de un judecător din Cipru, care a apreciat că a avut de luat o decizie într-un proces atipic, în premieră. FOTO: Profimedia Images

Un bărbat acuzat că și-a ucis soția grav bolnavă a fost eliberat de un judecător din Cipru, care a apreciat că a avut de luat o decizie într-un proces atipic, în premieră.

David Hunter a fost acuzat de uciderea soției sale Janice, în vârstă de 74 de ani, în casa lor din Paphos în 2021. În vârstă de 76 de ani, bărbatul era de 19 luni în detenție, în așteptarea procesului. La proces, Hunter le-a povestit judecătorilor că soția lui „plânsese și îl implorase” să o omoare, deoarece suferea de cancer limfatic, scrie BBC.

La ieșirea de la tribunal, Hunter a mulțumit foștilor săi colegi mineri, despre care a spus că i-au fost ca o familie. Întrebat cum se simte, el a răspuns: „Nu pot să descriu ce simt. Îmi pare rău. Mi-aș dori să pot, mi-aș dori să pot găsi cuvinte pentru a descrie, dar nu pot. Când ești sub presiune timp de doi ani, fără să știi în ce direcție vei merge....”

Avocații lui ceruseră o pedeapsă cu suspendare în acest caz de sinucidere asistată considerat o premieră în Cipru. Ei au declarat că bărbatul va fi eliberat până în 18 august, dar autoritățile închisorii l-au eliberat luni, după ce au calculat oficial data eliberării sale.

În fața instanței, martorii au spus că a fost „dorința” doamnei Hunter de a muri și că soțul ei „avea doar sentimente de dragoste pentru ea”.

Hunter, care era originar din Ashington, a spus că „niciodată într-un milion de ani” nu și-ar fi sufocat soția cu care era căsătorit de 52 de ani, dacă ea nu i-ar fi cerut asta. El a arătat instanței cum i-a acoperit femeii cu mâinile gura și nasul și a subliniat că a decis să-i îndeplinească dorința pentru că ea devenise „foarte nervoasă”. Bărbatul a povestit instanței că după aceea a vrut să se sinucidă luând o supradoză, dar că paramedicii au sosit la timp pentru a-l salva.

Condamnându-l pe Hunter, judecătorul Michalis Droussiotis a spus că instanța „se confruntă cu un caz atipic”. "Aceasta este o crimă. A lua o viață e o crimă. Avem în față un caz unic de luare a unei vieți, pe baza sentimentelor de iubire, cu scopul de a scuti persoana de suferința care a venit din cauza bolii sale”, a motivat judecătorul.

Fiica cuplului, Lesley Cawthorne, a descris ultimele 19 luni drept un „coșmar permanent” pentru familie. „Sunt bucuroasă și uşurată că dragul meu tată a fost eliberat. Astăzi este începutul unei noi vieți. Eliberarea tatălui meu înseamnă, de asemenea, că în sfârșit putem să o plângem pe mama și sper că toată lumea ne poate respecta cererea de a face asta în liniște. Atât de mulți oameni ne-au susținut eforturile de a-l aduce acasă pe tatăl meu, prea mulți pentru a-i menționa, dar fiecare se știe și are toată recunoștința noastră”, a spus ea.

După ce a vorbit cu tatăl ei la telefon, Lesley Cawthorne a adăugat: „Să vorbesc cu tata fost cel mai uimitor lucru. Simt că mi-a revenit inima la loc”.

Michael Polak, care l-a reprezentat pe David Hunter la proces, a spus că sentința nu a fost simplă „având în vedere că instanțele din Cipru nu s-au mai confruntat cu un astfel de caz”.

El a spus că le-a prezentat judecătorilor cazuri similare din întreaga lume: „A fost un caz tragic și dificil pentru toți cei implicați, dar decizia de astăzi a fost cea corectă și îi permite lui David și familiei lui să țină doliu împreună”.

Un acord de recunoaștere a vinovăției, care l-ar fi făcut pe Hunter să recunoască uciderea din culpă, a fost convenit cu procurorii în noiembrie, dar procesul de crimă a continuat după o decizie luată apoi de autoritățile cipriote.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri