Un bărbat de 165 de ani, născut pe vremea Imperiului Otoman, ar urma să voteze la alegerile din Turcia. Opoziția acuză fraude masive

Data publicării:
recep tayip erdogan khashoggi
Recep Tayyip Erdogan. Foto: tccb.tr

Partidele politice din opoziție din Turcia avertizează cu privire la posibile fraude pregătite pentru alegerile locale care vor avea loc în luna martie, alegeri la care partidul AK, al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, va avea de înfruntat una dintre cele mai dure opoziții din ultimii ani, scrie BBC News.

erdogan - tccb.tr
Foto: tccb.tr

Printre neregulile semnalate de opoziție se numără mai mulți votanți cu vârste de peste 100 de ani, care ar urma să meargă la vot pentru prima dată în viață, dar și un alegător care are, în acte, 165 de ani.

De asemenea, peste 1.000 de votanți sunt înregistrați ca locuind în același apartament.

Turcia s-a luptat în ultimele luni cu o stagnare a economiei și o prăbușire rapidă a monedei naționale, ceea ce ar putea însemna că partidul lui Erdogan va pierde mai multe orașe-cheie la alegeri, inclusiv capitala Turciei, Ankara.

Partidul Republican al Poporului și Partidul Democratic din Turcia acuză o manipulare a listelor electorale și spun că numărul-record, neobișnuit, de votanți ar putea indica pregătirea fraudării alegerilor.

Dintre votanții înscriși pe liste, peste 6.000 au vârste de peste 100 de ani, mulți dintre ei fiind mai în vârstă, cel puțin în acte, decât cea mai în vârstă persoană din lume, care are 116 ani.

Pe liste apare și Ayse Ekici, un votant în vârstă de 165 ani, care s-ar fi născut în 1854, adică în timpul Imperiului Otoman, și care va vota în martie pentru prima dată în viață.

Un alt votant, pe nume Zulfu, ar avea 149 de ani, în timp ce Ayse este trecut pe listele electorale ca având 148 ani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri