Un bărbat din New York a ascuns simptomele de Covid-19 ca să-şi viziteze soţia la maternitate

Data publicării:
O gravidă infectată cu COVID a murit la Alba Iulia
FOTO: Getty Images

Un bărbat din New York şi-a ascuns simptomele de coronavirus, astfel încât să poată intra în maternitatea la care era internată soţia sa, care a născut săptămâna trecută., relatează Mediafax.

Tânăra mămică a început să prezinte simptome de COVID-19 la scurt timp după naştere. După efectuarea testelor, personalul spitalului a aflat că tatăl nu doar că a fost expus la COVID-19, dar a fost şi pacient care a avut simptome evidente de boală.

„Pacienta în cauză şi partenerul ei au fost într-o sală privată pe tot parcursul şederii la noi”, a spus Chip Partner, un purtător de cuvânt al URMC, potrivit Washington Post.

„Atât mama cât şi partenerul au fost izolaţi de alţi pacienţi”.

Spitalul le-a spus angajaților care au intrat în contact cu cuplul despre situaţie şi au luat măsuri de protecție pentru sănătatea lor, a spus Partner. Unul dintre angajaţii spitalului a prezentat simptome şi a fost pus în izolare la domiciliu, dar ulterior s-a dovedit a fi sănătos.

În ceea ce priveşte cuplul şi nou-născutul, li sa cerut să se autoizoleze până la primirea rezultatele testelor şi au fost externaţi din spital.

Spitalul a anunţat noi reguli de vizită în unităţile sale de obstetrică, eliminând majoritatea vizitelor.

Fiecare mamă poate fi vizitată de o singură persoană. Vizitatorul va fi examinat la sosire şi i se va lua temperatura. Oricine are simptome asemănătoare coronavirusului va fi rugat să rămână în afara maternităţii.

„Recomandăm utilizarea tehnologiei pentru a păstra legătura cu prietenii şi cu familia în acest timp”, a spus directorul spitalului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri