Un bărbat din SUA a fost anunțat că a câștigat 340 de milioane de dolari la loto, dar apoi a aflat că totul a fost o greșeală

Data actualizării: Data publicării:
Bilete la loteria Powerball.
Bilete la loteria Powerball. Foto: GettyImages

Un bărbat din Washington DC care credea că a câștigat un jackpot în valoare de 340 de milioane de dolari a dat în judecată companiile Powerball și DC Lottery, care i-au publicat din greșeală numerele jucate drept câștigătoare, relatează BBC.

John Cheeks a spus că a fost „uluit” când a văzut că numerele anunțate drept câștigătoare la loteria Powerball erau cele de pe biletul său, în ianuarie 2023.

Dar când a mers cu biletul la Oficiul de loterie și jocuri de noroc (OLG), cererea sa a fost respinsă.

„Unul dintre agenți mi-a spus că biletul meu nu este bun și că pot să-l arunc la gunoi”, a spus el pentru BBC.

Totuși, Cheeks a păstrat biletul și și-a angajat un avocat. Acum dă în judecată loteria și cere daune în valoare totală de 340 de milioane de dolari.

Potrivit documentelor judiciare, Powerball și un contractant al loteriei, Taoti Enterprises, cu sediul în Washington DC, susțin că confuzia a apărut dintr-o eroare tehnică.

Un angajat al Taoti a spus că în 6 ianuarie 2023 - ziua în care Cheeks și-a cumpărat biletul - o echipă tehnică a făcut teste pe site-ul loteriei. În acea zi, un set de numere de test, care se potrivea cu numerele de pe biletul lui Cheeks - a fost postat pe site „în mod accidental”, potrivit documentelor judiciare. Aacele numere au rămas online timp de trei zile, până pe 9 ianuarie, chiar dacă nu se potriveau cu numerele de la ultima extragere, potrivit angajatului Taoti.

Nici Powerball, nici Taoti nu au răspuns la solicitarea BBC pentru comentarii.

Avocatul lui Cheeks, Richard Evans, a declarat că, deoarece numerele câștigătoare de pe site se potriveau cu numerele clientului său, el are dreptul să primească „întregul jackpot”. În caz contrar, a spus Evans, Cheeks are dreptul la despăgubiri pentru „neglijența gravă” a loteriei care a postat numerele câștigătoare greșite.

„Acest proces ridică întrebări fundamentale cu privire la integritatea și responsabilitatea operațiunilor de loterie și garanțiile – sau lipsa acestora – împotriva tipului de erori despre care Powerball și DC Lottery susțin că au avut loc în acest caz”, a spus Evans pentru BBC.

„Nu este vorba doar despre cifrele de pe un site, este vorba despre fiabilitatea instituțiilor care promit oportunități de schimbare a vieții, dar profită foarte mult din acest proces”, a spus el.

Cheeks a declarat pentru BBC că are speranțe.

„Știu că justiția va învinge”, a spus el, adăugând că banii de la loterie ar fi schimbat viața sa și a familiei sale.

Dacă va câștiga, plănuiește să deschidă o bancă menită să-i ajute pe cei care vor să-și cumpere o casă.

Următoarea audiere în acest caz este programată pentru 23 februarie.

Șansele ca cineva să câștige jackpot-ul la Powerball sunt extrem de rare, aproximativ una la 292,2 milioane. În comparație, șansele de a fi lovit de fulger în anul următor sunt de 1 la 1,22 milioane, potrivit Serviciului Național de Meteorologie din SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri